Social

Elevii mai pot ridica bonurile valorice pentru achiziţionarea calculatoarelor doar până la sfârşitul acestei luni

31 august este ultima zi în care beneficiarii programului social Euro 200 mai pot folosi bonurile valorice pentru achiziţionarea unui calculator, după această dată bonurile nemaifiind valabile. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, anul acesta doar 667 din cei 864 de elevi teleormăneni care au solicitat ajutorul de 200 de Euro din partea statului se regăsesc pe lista beneficiarilor publicată de Ministerul Educaţiei.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean atrag atenţia părinţilor elevilor beneficiari să aibă în vedere ca la achiziţionarea calculatorului să se asigure că acesta este nou şi că se respectă configuraţia hardware minimală, asa cum se precizează in H.G. 1294/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Sunt considerate calculatoare personale şi dispozitivele mobile de tip calculator personal cum ar fi laptopul, notebookul, netbookul sau dispozitivele echivalente.

Euro 200 este un program derulat de Ministerul Educaţiei, începând din anul 2004, prin care elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie, pot obţine un ajutor în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Excepţie fac beneficiarii unui calculator tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).

Prioritate au avut copiii cu rezultate şcolare bune, precum şi cei care au înregistrat o frecvenţă bună la cursuri pe parcursul anului şcolar anterior. Anul trecut, 574 de elevi şi studenţi teleormăneni au fost declaraţi beneficiari ai ajutorului în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Până anul acesta au beneficiat de cei 200 de euro peste 8500 de elevi teleormăneni, cei mai mulţi în perioada 2006-2007. Nu toţi beneficiarii au intrat însă în posesia unui calculator, din nefericire unii dintre aceştia neavând posibilităţi să achite diferenţa de preţ a acestuia. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.