Social

Elevii din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a vor susţine simularea examenelor naţionale la jumătatea lunii martie

Monica DUMITRESCU

Înainte de predarea mandatului, fostul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat Ordinul privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2016-2017.

Prin Ordinul 3004/4.I.2017, se stabilesc disciplinele la care se vor organiza simulările, calendarul probelor scrise, precum şi conţinuturile pentru fiecare disciplină.

Anul acesta, simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor avea loc în acelaşi timp. Astfel, pe 13 martie 2017 vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română atât elevii din gimnaziu care se pregătesc pentru evaluarea naţională, cât şi cei din liceu, care se pregătesc pentru Bacalaureat. Proba la matematică a fost programată pe 15 martie pentru elevii din clasa a VIII-a şi pentru cei din liceele cu profil real, elevii din liceele cu profil uman urmând să susţină în aceeaşi zi proba la istorie.

Elevii din clasa a XII-a vor susţine şi o a treia probă, proba la alegere dintre disciplinele profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 31 martie.

În Teleorman vor susţine aceste simulări peste 2500 de elevi din clasa a VIII-a şi aproximativ 5000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a.

Anul trecut, elevii de liceu care au susţinut simularea examenului de Bacalaureat au obţinut rezultate extrem de slabe. Dacă la clasa a XII-a procentul de promovabilitate înregistrat a fost puţin peste 32%, la clasa a XI-a doar 18,4% dintre elevi au reuşit să obţină medii de cel puţin 6, condiţie obligatorie pentru promovarea examenului de Bacalaureat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.