Social

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu susţin simularea examenelor naţionale săptămâna viitoare

Monica DUMITRESCU

Aproximativ 2500 de elevi din clasa a VIII-a şi peste 5000 de liceeni din clasele a IX-a şi a XII-a din unităţile de învăţământ teleormănene sunt aşteptaţi săptămâna viitoare să susţină simularea examelor naţionale. Anul acesta, simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor avea loc în acelaşi timp. Astfel, pe 13 martie 2017, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română atât elevii din gimnaziu care se pregătesc pentru evaluarea naţională, cât şi cei din liceu, care se pregătesc pentru Bacalaureat. Proba la matematică a fost programată pe 15 martie pentru elevii din clasa a VIII-a şi pentru cei din liceele cu profil real, elevii din liceele cu profil uman urmând să susţină în aceeaşi zi proba la istorie.

Elevii din clasa a XII-a vor susţine şi o a treia probă, proba la alegere dintre disciplinele profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 31 martie.

Dacă pentru elevii din clasa a VIII-a şi clasa a XII-a structura subiectelor a rămas aceeaşi ca în anii trecuţi, elevii clasei a XI-a care susţin simularea examenului de Bacalaureat vor avea, la proba scrisă de Limba şi literatura română, subiecte structurate diferit faţă de anii anteriori. Modificarea subiectelor, pilotată la simulare, ar urma să fie aplicată în cadrul examenului de Bacalaureat de la finalul anului şcolar 2017-2018.

Structura noilor modele de subiecte pentru simularea la Limba şi Literatura română poate fi accesată pe site-ul subiecte 2017.edu.ro.

Această simulare este organizată la nivel naţional, subiectele fiind unice pe ţară. Dacă până acum în alte judeţe au fost organizate pe plan local simulări ale examenelor naţionale, pentru elevii teleormăneni este prima simulare din acest an şcolar.

Anul trecut, elevii de liceu care au susţinut simularea examenului de Bacalaureat au obţinut rezultate extrem de slabe. Dacă la clasa a XII-a procentul de promovabilitate înregistrat a fost puţin peste 32%, la clasa a XI-a doar 18,4% dintre elevi au reuşit să obţină medii de cel puţin 6, condiţie obligatorie pentru promovarea examenului de Bacalaureat. Nici la examenul propriu zis rezultatele nu au fost mai bune, procentul de promovabilitate crescând cu doar câteva puncte comparativ cu cel de la simulare, judeţul Teleorman clasându-se ca de fiecare dată în coada clasamentului naţional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.