Eveniment

Elevii Colegiului Naţional “Al. D. Ghica” au obţinut cele mai multe premii la concursul “Tinerii Dezbat”, etapa judeţeană

Monica DUMITRESCU

Echipele liceelor din Teleorman s-au întrecut, la finele săptămânii trecute, la Alexandria, în cadrul etapei judeţene a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică “Tinerii dezbat”. Competiţia şcolară este dedicată elevilor de liceu şi are ca scop întărirea educaţiei deliberative în rândul elevilor, înţelegerea şi promovarea valorilor democratice prin dezbateri argumentate.

Competiţia a fost structurată pe două secţiuni: începători şi avansaţi.

Cele mai multe premii au fost obţinute de elevii Colegiului Naţional “Al. D. Ghica” din Alexandria. La categoria avansaţi, echipa acestui liceu, formată din elevii: Catrinel Ghinea, Iulia Popovici şi Ioana Tecuceanu a obţinut locul I şi calificare la etapa naţională. Echipa de începători a aceluiaşi liceu, formată din elevii: Cristian Soare, Rafael Drăgan şi Filip Gruia, a obţinut locul al doilea. Cei mai buni vorbitori, atât la avansaţi, cât şi la începători, au fost desemnaţi, de asemenea, elevi de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”: Catrinel Ghinea, respectiv Gruia Filip.

Echipele câştigătoare de la fiecare secţiune vor participa la etapa naţională care va avea loc la Piatra-Neamţ, în perioada 10-15 iulie 2017.

Concursul naţional “Tinerii dezbat” a debutat în anul 2010, ca un parteneriat public-privat de succes în promovarea dezbaterilor academice în mediul şcolar, într-un format acreditat la nivel internaţional. Concursul s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune şi ca număr de participanţi. Schimbările substanţiale şi lecţiile învăţate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiţiei, de la concurs naţional la olimpiada naţională de argumentare, dezbatere şi gândire critică.

One Comment

  1. Flori P

    Felicitari elevilor si cadrelor didactice

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.