Eveniment

Elevii Colegiului “A.D. Ghica” Alexandria au învățat de la pompieri cum să se descurce într-o situație de urgență

Adolescenții care frecventează cursurile liceelor din județ învață, în această perioadă, de la pompierii militari teleormăneni cum să se descurce în stiuații de urgență. Salvatorii teleormăneni au demarat o activitate de pregătire a tinerilor cu vârsta de peste 16 ani, din cadrul tuturor liceelor din județ, informează reprezentanții instituției.

Scopul acestor activități este de a-i informa și învăța pe adolescenți cum să se comporte în diferite situații de urgență, ca inundații, cutremure, fenomene meteorologice periculoase, incendii sau accidente, cum să acorde primul ajutor, ce informații să ofere la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și cum își pot îmbogăți bagajul de cunoștințe în acest domeniu.

Astfel, după elevii Liceului Tehnologic „Sf. Haralambie”, Colegiului Național „Unirea”, Liceului Tehnologic „General David Praporgescu”, Liceului Teoretic „Marin Preda” și Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat”, a venit rândul elevilor Colegiului Național ”A. D. Ghica” din municipiul Alexandria să afle de la salvatorii teleormăneni cum să se descurce în situațiile de urgență cu care se pot întâlni în viața de zi cu zi.

Pentru aprofundarea cunoștințelor în domeniul situațiilor de urgență, cu accent pe învățarea corectă a modului de acordare a primului ajutor, pompierii militari îi invită pe tinerii cu vârsta de peste 16 ani să se alăture programului de voluntariat „Salvator din Pasiune” derulat în cadrul ISU Teleorman, cu caracter permanent.

Informații suplimentare cu privire la acest program se pot obține de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu tel. 0247/311113, int. 27111.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.