Social

Elevii care copiază la simularea examenelor naţionale vor avea nota scăzută la purtare

Potrivit conducerii ISJ Teleorman, în toate unităţile de învăţământ liceal din judeţ vor fi organizate simulări ale examenului de bacalaureat în conformitate cu precizările Planului de măsuri remediale în vederea îmbunătăţirii rezultatelor la examenele naţionale la nivelul judeţului. Simulările se vor desfăşura în două sesiuni la sfârşitul lunii februarie 2013 şi jumătatea lunii aprilie. În prima sesiune, elevii din clasele terminale de liceu vor susţine simulare la limba şi literatura română pe 22 februarie 2013 şi la matematică/istorie pe 28 februarie 2013, iar în cea de-a doua sesiune proba la limba şi literatura română a fost programată pentru 17 aprilie, urmând ca proba la matematică/istorie să aibă loc pe 19 aprilie, iar cea la o disciplină la alegere din specializarea absolvită să aibă loc pe 17 mai.

Şi elevii din clasele a VIII-a vor susţine simulare a Evaluării Naţionale la limba şi literatura română şi matematică tot în două etape. Prima etapă se va desfăşura pe 13 februarie, la limba şi literatura română, şi pe 15 februarie, la matematică, iar cea de-a doua pe 24 aprilie, la limba şi literatura română, respectiv 25 aprilie, la matematică.

Elevii care vor participa la aceste simulări, fie că este vorba de Evaluare Naţională, fie că este vorba de Bacalaureat, sunt sfătuiţi să ia examenul în serios şi să nu se înarmeze cu fiţuici sau alte materiale ajutătoare deoarece copiatul sau tentativa de copiat vor fi sancţionate cu scăderea notei la purtare. Aceeaşi sancţiune se va aplica şi celor care perturbă într-un fel sau altul desfăşurarea simulării examenelor. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.