Social

Elevii au susţinut ultima probă a examenului de bacalaureat; primele rezultate vor fi afişate pe 4 iulie

Candidaţii din toate promoţiile care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat au susţinut, joi, 28 iunie, ultima probă a acestei sesiuni. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie.

Emoţiile au început pentru absolvenţii clasei a XII-a luni, 25 iunie, odată cu proba la Limba şi literatura română, probă la care s-au înscris 2.237 de candidaţi din Teleorman, care susţin această sesiune a Examenului de bacalaureat în opt centre de examen, respectiv Colegiul Național ”A.I. Cuza” Alexandria, Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” Alexandria, Liceul Tehnologic ”N. Bălcescu” Alexandria, Liceul Teoretic Zimnicea, Colegiul Național ”Anastasescu” Roșiori de Vede, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Roșiori de Vede, Colegiul Național ”Unirea” Turnu Măgurele și Liceul Teoretic Videle.

Ziua de marţi, destinată probei la Limba şi literatura maternă, a fost liberă pentru candidaţii din Teleorman.

În Teleorman, această seiune a examenului de bacalaureat a continuat miercuri, 27 iunie, cu proba obligatorie a profilului, iar utima probă, respectiv cea la alegere a profilului şi specializării, a fost susţinută joi, 28 iunie.

La prima probă a Examenului de bacalaureat s-au înscris 2.237 absolvenți de liceu din județul Teleorman, iar dintre aceştia 191 nu s-au prezentat la examen. Cinci absolvenţi de clasa a XIIa au fost eliminați din sălile de examen, fiind prinși în timp ce încercau să copieze.

Pe de altă parte, la proba obligatorie a profilului, pentru care s-au înscris 2.341 de candidaţi, doi elevi din județ au fost eliminați că au încercat să copieze. De la proba obligatorie a profilului au absentat 270 de candidaţi înscrişi la această sesiune a Examenului de bacalaureat.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.