Eveniment

Elevii a cinci licee din Roșiorii de Vede, Videle și Zimnicea învață de la pompieri, în această săptămână, cum să se descurce într-o situație de urgență

Adolescenții care frecventează cursurile liceelor din județ învață, în această perioadă, de la pompierii militari teleormăneni cum să se descurce în stiuații de urgență. Salvatorii teleormăneni au demarat o activitate de pregătire a tinerilor cu vârsta de peste 16 ani, din cadrul tuturor liceelor din județ, informează reprezentanții instituției.

În această săptămână, personalul Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) împreună cu mai mulți voluntari ai ISU Teleorman desfășoară activități de pregătire în cadrul a cinci licee din Roșiorii de Vede, Videle și Zimnicea, pentru a-i informa și învăța pe adolescenți cum să se comporte în diferite situații de urgență (cutremure, inundații, fenomene meteorologice periculoase, incendii, accidente, etc), cum să acorde primul ajutor, ce informații să ofere la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și cum își pot îmbogăți bagajul de cunoștințe în acest domeniu.

Astfel, luni, salvatorii au fost printre elevii Colegiului Național „Anstasescu”, iar marți a venit rândul tinerilor de la Liceul Tehnologic „V. Madgearu” să învețe de la pompierii militari cum să se descurce în situațiile de urgență.

Tinerii au manifestat un interes major în dobândirea de informații în domeniul acordării primului ajutor și a modului de comportare în cazul producerii unor situații de urgență. Mai mult, unul dintre elevii Liceului Tehnologic „V. Madgearu”, Adi Constantin Ciobanu, voluntar al ISU Teleorman, le-a povestit colegilor săi ce însemnă să fii alături de pompieri și care este sentimentul pe care îl simți atunci când știi că ai reușit să ajuți o persoană în momente critice, el având deja experiența a 87 de intervenții în astfel de situații.

Pentru aprofundarea cunoștințelor în domeniul situațiilor de urgență, cu accent pe învățarea corectă a modului de acordare a primului ajutor, pompierii militari îi invită pe tinerii cu vârsta de peste 16 ani să se alăture programului de voluntariat „Salvator din Pasiune” derulat în cadrul ISU Teleorman, cu caracter permanent.

Informații suplimentare cu privire la acest program se pot obține de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu tel. 0247/311113, int. 27111.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.