Social

Elena Popa, veşnicul manager interimar al Centrului Cultural

Ioan DUMITRESCU

Pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean Teleorman din data de 26 martie 2015 s-a aflat şi un proiect de hotărâre privind desemnarea managerului interimar al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman.

Având în vedere expunerea de motive a preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, având în vedere raportul comun de specialitate al Direcţiei economice, buget-finanţe, având în vedere consimţământul doamnei Elena Laurenţia Popa, raportul de avizare al Comisiei de studii şi prognoze economico-sociale, buget-finanţe, pentru activităţi ştiinţifice, activităţi economice, agricultură, învăţământ, sănătate, cultură, culte, sport şi tineret, precum şi pentru protecţie socială şi al Comisiei pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, având în vedere prevederile art. 33 din OUG nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor de cultură, şi prevederile Anexei nr.5 din HG nr. 1301/2009, pentru aprobarea Regulamentului cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management, Consiliul judeţean a desemnat-o pe doamna Elena Laurenţia Popa, să exercite temporar funcţia de manager al Centrului cultural Teleorman.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre respectiv se menţionează: „conducerea interimară se asigură până la data începerii exercitării noului contract de management, dar nu mai mult de maximum 120 de zile calendaristice de la desmnare”.

De altfel, s-a dovedit de-alungul anilor, de când fostul manager Timotei Stuparu a devenit senator şi a părăsit conducerea Centrului Cultural, că Elena Popa este un bun conducător, în Centrul Judeţean de Promovare şi Conservare a Culturii Tradiţionale Teleorman, continuă să activeze Ansamblul Burnasul, înfiinţat în 1990, dar şi Şcoala populară de artă, cu cercuri de pictură, chitară, vioară, pian, percuţie şi canto. În cadrul Centrului cultural mai funcţionează şi compartimentul de cercetare şi valorificare a culturii şi civilizaţiei tradiţionale şi educaţiei permanente. Iar Centrul cultural a reuşit an de an să organizeze două mari evenimente cultural-artistice, respectiv Festivalul Naţional de muzică uşoară Ghiocelul de aur, şi Festivalul Naţional de muzică Populară Pe deal la Teleormănel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.