Eveniment

Elena Gheorghe și Petrică Mâțu Stoian, invitaţi la spectacolul oferit teleormănenilor de Ziua Naţională

Manifestările organizate la Alexandria cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, duminică, 1 decembrie, demarează la ora 10.00, cu ceremonial public militar și religios, care va marca împlinirea a 101 ani de la făurirea României Mari. Evenimentul va fi organizat la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial.

Solemnitatea publică va debuta cu prezentarea onorului de către detașamentul de onoare și intonarea imnului național, va continua cu o slujbă religioasă și alocuțiuni ale oficialităților, urmate de depuneri de coroane și jerbe de flori, anunță reprezentanții Consiliului Județean.

Pentru iubitorii folclorului românesc, organizatorii au pregătit și un  microrecital de cântece patriotice, dedicat aniversării Zilei Naționale a României, oferit de Grupul „Burnasul”.

Parada militară va încheia prima parte a manifestărilor omagiale, spre delectarea și bucuria tuturor celor prezenți.

După amiază, începând cu ora 16.00, teleormănenii sunt invitați la Concertul extraordinar „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, care se va desfășura pe platoul Administrației Finanțelor Publice Teleorman, eveniment organizat de Consiliul Județean Teleorman, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman.

În cadrul concertului, organizatorii au pregătit pentru teleormăneni suite de dansuri populare din principalele zone ale țării, ce poartă amprenta simbolică și istorică a Moldovei, Ardealului, Banatului și Munteniei, evocate pe scenă de membrii Ansamblului de Cântece și Dansuri „Burnasul”.

De asemenea, spectatorii sunt invitați să îi susțină pe scena spectacolului pe Elena Gheorghe, renumita interpretă de muzică pop-dance și latino, dar și pe îndrăgiții soliști de folclor Lavinia Goste și Petrică Mâțu Stoian, cu recitaluri incendiare, care vor încălzi inimile spectatorilor de toate vârstele.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/interventie-a-pompierilor-militari-dupa-ce-un-tractor-in-care-se-aflau-doua-persoane-a-ramas-blocat-in-albia-raului-vedea/

Totodată, publicul teleormănean va avea ocazia să-i aplaude în spectacol pe soliștii vocali teleormăneni Florin Pâslan, Cristian Dumitru și Mihai Tănase, alături de Grupul Vocal Bărbătesc și Orchestra Ansamblului„Burnasul”, sub conducerea muzicală de excepție asigurată de dirijorul Adrian Grigoraș.

Seara va fi încheiată tradițional, într-o notă de sacralitate și sobrietate, printr-un ceremonial militar fastuos de retragere cu torțe, care se va desfășura începând cu ora 19.00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.