Eveniment

Efectele Codului Portocaliu, in Teleorman: Copaci doborati de vantul puternic, in 12 localitati din judet

Pompierii militari teleormăneni și autoritățile locale au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase în 12 localități din județ, in noaptea de vineri spre sambata.

Vântul puternic a doborât nu mai puțin de 12 copaci și doi stâlpi de telegraf, pe raza localităților Roșiorii de Vede, Vârtoape, Săceni, Lăceni, Drăgănești Vlașca, Vitănești, Drăcșănei, Beuca, Burdeni, Satul Vechi, Coșoteni și Copăceanca.

Dacă în majoritatea cazurilor a fost vorba de copaci căzuți pe carosabil, în localitatea Copăceanca un arbore a fost doborât de vânt pe o casă de locuit. Pompierii militari au intervenit rapid la acest eveniment și au îndepărtat în siguranță trunchiul de copac.

Tot in noaptea de vineri spre sambata, salvatorii au mai intervenit pentru stingerea a două incendii, unul izbucnit la cablurile de pe un stâlp de electricitate din localitatea Plosca, iar celălalt la acoperișul unei case de locuit din Cervenia.

Intervențiile au fost foarte dificile din cauza vântului puternic, care favoriza propagarea rapidă a flăcărilor, dar și din cauza grindinei căzute. Acoperișul casei a fost distrus pe cca 300 mp, însă pompierii au reușit să salveze bunurile din interiorul camerelor de locuit. Cauza probabilă a celor două incendii a fost scurtcircuitul electric.

Pentru gestionarea fenomenelor prognozate de COD PORTOCALIU, peste 150 de pompieri militari teleormăneni au fost pregătiți să acționeze în sprijinul populației cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.