Politic

Eduard Oprea este, în mod oficial, noul viceprimar al Alexandriei

CL (13)Carmen Dumitrescu

După ce viceprimarul Ică Florică Calotă şi-a preluat atribuţiile de parlamentar, ca urmare a câştigării alegerilor parlamentare din decembrie, situaţia în Consiliul local Alexandria a redevenit agitată pentru că s-a pus, pe o parte, problema completării componenţei autorităţii deliberative cu următorul liberal de pe lista localelor, cât şi a ocupării locului vacant de viceprimar al Alexandriei. Procedura s-a finalizat, însă, abia în cursul zilei de ieri, când în prezenţa parlamentarilor teleormăneni Valentin Boboc şi Florică Ică Calotă, a secretarului de stat, Marian Pinţur, şi a consilierilor locali alexăndreni, s-au votat proiectele de hotărâre cu privire la validarea mandatului unui consilier în Consiliul local al municipiului Alexandria şi cu privire la alegerea unui viceprimar al municipiului Alexandria.

Însă şedinţa a început cu desemnarea noului preşedinte de şedinţă, în persoana liberalului Dan Popescu care a înlocuit-o pe Iuliana Stancu, absentă motivat de la această reuniune extrem de importantă. Lipsa Iulianei Stancu a dat oricum apă la moară celor care nu au privit cu ochi buni nominalizarea lui Eduard Oprea în poziţia de viceprimar al Alexandriei, Florin Titirişcă, liderul opoziţiei din Consiliul Local fiind portavocea acelora. Tocmai din acest motiv, Florin Titirişcă a cerut consilierilor locali să accepte şi o altă propunere pentru funcţia de viceprimar al Alexandriei, în persoana Iulianei Stancu, despre care a spus că are mai multă experienţă decât Eduard Oprea, nou intrat în rândul consilierilor locali.

Cu toate acestea, consilierii locali au votat în favoarea lui Eduard Oprea, acesta întrunind un număr de 15 voturi, în timp ce Iuliana Stancu a beneficiat doar de voturile a doi dintre aceştia. La final, Eduard Oprea a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru încrederea acordată, menţionând că demnitatea proaspăt obţinută este pentru el o mare realizare, promiţând că va trata cu maximă seriozitate responsabilităţile care îi revin, în noua funcţie.

Pentru cei care nu ştiu încă, Eduard Oprea este cunoscut în rândul opiniei publice ca ocupând în ultimul an funcţia de consilier al Prefectului şi purtător de cuvânt al Prefecturii Teleorman, însă Eduard Oprea a ocupat, la cei 37 de ani ai săi, destule poziţii importante la nivel judeţean. Absolvent al Facultăţii de Drept, dar şi al unei şcoli postliceale de asistenţi medicali, acesta fiind, vreme de mai mulţi ani, asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria. Ulterior, a ocupat postul de director al Centrului de Sănătate din Furculeşti, ulterior ocupând postul de jurist al Spitalului Judeţean de Urgenţă. Implicat tot mai mult în activităţi politice, Eduard Oprea a fost şeful de cabinet al biroului parlamentar al lui Romeo Nicoară, pentru ca în ultima perioadă să devină consilierul prefectului Zorinel Niculcea şi purtătorul de cuvânt al Prefecturii Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.