Eveniment

Ediția din acest an a Lunii plantării arborilor a fost sistată

Epidemia de coronavirus sistează acțiunile de plantare cu voluntari din această primăvară, transmite Direcția Silvică Teleorman. Potrivit sursei citate, măsura a fost luată în contextul decretării stării de urgență și, implicit, ținând cont de măsurile impuse de Executiv.

„Urmare crizei epidemiologice din prezent si măsurile impuse de Guvernul României, vă anunțăm că au fost sistate acțiunile de plantare cu voluntari din această primăvară, inclusiv deschiderea acțiunii Luna Plantării Arborilor 2020, din data de 17.03.2020”, transmit reprezentanții Direcției Silvice Teleorman.

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice şi reprezintă o măsură de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic. Principala activitate organizată în această perioadă priveşte plantările de arbori, regenerarea pădurilor s-au înfiinţarea altor suprafeţe noi de pădure.

Programul de regenerare a pădurilor la nivelul direcţiei silvice, analizat şi aprobat, prevede executarea lucrărilor de regenerare a pădurilor în anul 2020, pe suprafaţă totală de 207 ha, din care 126 ha regenerări naturale, respectiv 61% din program, şi 81 ha regenerări artificiale, respectiv 39% din program.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.