Eveniment

Ediţia a 47-a a Festivalului “Pe deal la Teleormănel” se va desfăşura la sfârşitul acestei luni

Monica DUMITRESCU

Consiliul Judeţean Teleorman, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman şi Primăria Municipiului Alexandria, organizează Festivalul-concurs naţional de muzică populară “Pe deal la Teleormănel”, ediţia a XLVII-a, în perioada 27-29 septembrie 2016 pe Platoul din faţa Casei de Cultură din  Alexandria.

La concurs pot participa solişti vocali amatori din toată ţara, mesageri autentici ai zonelor pe care le reprezintă, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 ani. Înscrierile se fac la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman. Candidaţii care vor intra în cursa pentru obţinerea premiilor festivalului vor fi stabiliţi în cadrul unei preselecţii care va avea loc în data de 27 septembrie.

Concursul se va desfăşura pe 28 septembrie 2016, sub forma unui spectacol cu public, pe Platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria, începând cu orele 19.00. Gala laureaţilor va avea loc în data de 29 septembrie 2016, în acelaşi loc, începând cu orele 19.00. În fiecare dintre cele două seri, vor susţine recitaluri pe scena din Alexandria vedete ale muzicii populare.

Câştigătorii vor obţine plachete şi premii în bani. Vor fi acordate Trofeul “Pe deal la Teleormănel”, premiile I, II şi III, Premiul de popularitate, Premiul “Alexandru Dachin” şi Premiul Radio România pentru autenticitatea repertoriului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.