Eveniment

Eco Sud deschide un nou capitol ecologic in judetul Teleorman

sus

Comunicat de presă
Alexandria, 7 martie 2013

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor la nivelul Judeţului Teleorman”, iniţiat de Consiliul Judeţean Teleorman şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Teleorman şi finanţat de Uniunea Europeană a fost completat astăzi prin semnarea contractului de delegare prin concesionare a serviciilor privind Administrarea Depozitului Central de la Mavrodin către societatea Eco Sud, companie de prim rang în Europa de Est în domeniul tratării deşeurilor menajere. Proiectul are o valoare totală de 21,5 milioane de euro.

Noul sistem integrat de gestionare a deşeurilor, realizat prin acest proiect, include depozitul ecologic de deşeuri, o staţie de sortare, o staţie de compostare şi un sistem de colectare selectivă. Etapa finală în traseul deşeurilor presupune transportarea şi depozitarea deşeurilor menajere care nu pot fi reciclate în noul depozit, depozit care beneficiază de un sistem avansat de etanşare, drumuri tehnologice, clădiri administrative, un cântar pod basculă, o staţie de tratare a levigatului şi o staţie destinată arderii gazului rezultat din deşeuri. Astfel se definitivează parcursul deşeurilor menajere, pentru ca Judeţul Teleorman să fie mai curat, mai puţin poluat şi nu în ultimul rând, mai civilizat.

Prin urmare, compania Eco Sud se extinde în extremitatea sudică a ţării, incluzând de astăzi în gestionarea sa Depozitul Central de la Mavrodin, a cărui administrare este rezultatul definitiv al procedurii de achizitie publică demarată în 2010 de Consiliul Judeţean Teleorman şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Teleorman. În calitate de operator al depozitului, compania Eco Sud va asigura acoperirea totală a activităţii de depozitare şi eliminare a deşeurilor la nivelul întregii regiuni, oferind servicii de depozitare, tratare şi eliminare a deşeurilor menajere, dar şi servicii de compostare şi reciclare. Adăugând în gestiunea sa acest depozit zonal, compania Eco Sud îşi consolidează poziţia de companie dedicată promovării unui sistem durabil de gestionare a deşeurilor, excelenţei în servicii şi responsabilităţii faţă de mediul înconjurător.

„Desemnarea companiei Eco Sud drept operator al Depozitului Central de la Mavrodin marchează cei 12 ani de experienţă ai companiei în furnizarea de servicii profesioniste în activitatea de gestionare a deşeurilor. Ne vom mobiliza, vom face investiţii imediate, în primele 2 săptămâni, de peste 1 milion de euro, pentru a pune pe deplin în acțiune acest depozit într-un timp cât mai scurt şi pentru ca rezultatele să fie cât mai evidente.”

Despre Eco Sud SRL:
Începând cu anul 2001, compania Eco Sud este un important furnizor de servicii în domeniul deşeurilor nepericuloase solide urbane şi industriale asimilabile, ce întruneşte toate criteriile de acceptare stabilite prin autorizaţiile integrate de mediu pe care le deţine. Eco Sud este considerată o companie de prim rang în Europa de Est, datorită celui mai mare depozit deţinut, Vidra – pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, cu o suprafaţă totală de 45 de hectare, având cantităţi de peste 2000 de tone de deşeuri tratate zilnic şi o frecvenţă de peste 400 de autogunoiere pe zi.

Succesul companiei Eco Sud se datorează unei echipe tinere şi entuziaste care s-a specializat în domeniul deşeurilor atât în ţară cât şi în străinătate , în conformitate cu directivele de mediu ale Uniunii Europene, al cărei coordonator tehnic actual este Stefano Veggi, un reputat specialist la nivel european, profesor în ingineria mediului la Facultatea din Siena, Italia, printre realizările sale numărându-se proiectarea a numeroase depozite de deşeuri din Europa şi America de Sud.

Asumându-şi integral angajamentul pentru calitatea serviciilor, prin investiţii directe în îmbunătăţirea procesului tehnologic al celor 2 depozite ecologice coordonate (Vidra – pentru Judeţul Ilfov şi Municipiul Bucureşti şi Mofleni – pentru Judeţul Dolj şi Municipiul Craiova), Eco Sud a integrat profesionalismul, inovaţia şi grija faţă de mediu în politica sa de management.

Prin includerea Depozitului Central de la Mavrodin în administrarea sa, partenerilor de tradiţie ai companiei – Primaria Municipiului Bucuresti, Primăria Municipiului Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj, li se adaugă începând de astăzi, Consiliul Judeţean Teleorman, ca prinicipal partener pentru o gestiune eficientă şi profesionistă a deşeurilor.
Biroul de presă S.C. Eco Sud SRL
www.ecosud.ro

subsol

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.