Sport

Echipele din fotbalul judeţean nu se grăbesc să plătească datoriile

La finele anului 2015, Comitetul Executiv al AJF Teleorman a discutat, între altele, şi situaţia datoriilor echipelor din cele trei eşaloane de seniori – Liga a 4-a, Liga a 5-a, Liga a 6-a, precum şi competiţiile juvenile de la nivel judeţean. cu acest prilej, conform situaţiei înregistrate la data de 13 decembrie 2015, echipele din fotbalul judeţean însumau datorii totale de peste 82.000 lei (opt sute douăzeci de milioane lei vechi), sumă considerabilă dacă stăm să ne gândim că, în prezent, conform regulamentului fotbalistic teleormănean, echipele care au datorii mai mari de 300 lei riscă să nu fie programate la jocuri. Cu acelaşi prilej, Comitetul executiv al AJF Teleorman a făcut informările de rigoare către echipele implicate în competiţie, solicitându-le să urgenteze plata datoriilor restante.

De atunci au trecut trei săptămâni de zile, dar echipe nu s-au grăbit să achite din restanţele financiare, deşi la final de an multe au avut posibilitatea să-şi şteargă din datorii. Din surse oficiale, am aflat că doar în jur de 30.000 lei s-au încasat la sfârşit de an 2015, ceea ce reprezintă nici jumătate din totalul datoriilor înregistrate de echipe. Mai grav este faptul că, între echipele rău-platnice sunt câteva care însumează sume foarte mari şi care riscă să nu mai continue din acest motiv. În fapt, echipe precum Unirea Cosmeşti, Unirea Ciuperceni sau Cetatea Turnu Măgurele sunt “campioane” la datorii, iar pentru returul de campionat riscă să nu mai fie primite în competiţie.

Situaţia concretă a datoriilor echipelor şi eficienţa somaţiilor pe care AJF Teleorman le-a transmis către acestea se va cunoaşte, cel mai probabil, înaintea returului de campionat. Atunci, echipele trebuie să vizeze legitimaţiile jucătorilor, dar şi să înregistreze eventuale transferuri, prilej cu care vor scoate bani din vistierie.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.