Eveniment

Echipamente medicale și nemedicale noi, în valoare de aproape 4 milioane de lei, pentru Spitalul Județean Alexandria

Echipamente medicale noi, în valoare de 3.073.606 de lei, au fost livrate și puse în funcțiune, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Alexandria, de la începutul acestui an, a spus, miercuri, preșdintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, într-o conferință de presă la care a luat parte și managerul unității medicale, dr. Alexandru Dobre.

De asemenea, potrivit sursei citate, au fost recepționate și noile echipamente medicale și nemedicale achiziționate în cadrul proiectului „Extinderea și dotarea secției UPU a Spitalului Județean de Urgență Alexandria, județul Teleorman”. În acest caz, „toate echipamentele menționate au fost achiziționate ca urmare a desfășurări procedurii de licitație deschisă”, iar valoarea totală este de 759.912,85 lei, fără TVA.

„Cu sprijinul Consiliului Județean Teleorman, dar și cu fonduri europene, am achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență Alexandria echipamente și bunuri medicale în valoare de aproape 4 milioane lei, o parte din bani sunt fonduri europene, o parte sunt bani din bugetul județului. Vorbim de echipamente necesare, care nu fac decât să îmbunătățească serviciile și să crească calitatea acestora la nivelul Spitalului Județean, cea mai importantă unitate sanitară din județul Teleorman, care a fost și va rămâne pentru mine și pentru colegii din Consiliul Județean o prioritate. Vorbim, așadar, de bunuri care deja sunt în posesia spitalului și sunt puse în funcțiune”, a precizat Adrian Gâdea.

În ceea ce privește echipamentele medicale puse în funcțiune de la începutul anului, potrivit datelor furnizate, este vorba despre: 5 aparate de ventilație mecanică; un aparat de ventilație mecanică pentru nou-născuți; 4 defibrilatoare; o masă ortopedică chirurgicală; un aparat anestezie; 20 de infuzomate; 30 de injectomate cu senzor de presiune cu o seringă; 4 aspiratoare chirurgicale; 2 aspiratoare secreții mobil; 2 autoclave de 30 l.; un sistem compact non-invaziv încălzire pacient; un sistem portabil pentru video intubații; 2 mese chirurgicale; 2 lămpi scialitice.

Totodată, în ceea ce privește noile echipamente medicale și nemedicale achiziționate în cadrul proiectului „Extinderea și dotarea secției UPU a Spitalului Județean de Urgență Alexandria, județul Teleorman”, conform datelor furnziate, este vorba despre: un videolaringoscop; un ventilator portabil, model Ventway, cu accesorii incluse; un ventilator fix, model Monnal T60, cu accesorii incluse; două defibrilatoare EVO II; un aparat electrocardiograf; un aparat de radiologie mobil pentru urgențe; cinci monitoare pulsoximetru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.