Social

E vremea olimpiadelor

Semestrul al doilea al acestui an a început în forţă pentru elevii care intenţionează să participe la olimpiadele şcolare pe discipline. Pregătirile pentru etapele locale care se vor desfăşura începând din acestă lună sunt în toi. Cei care vor trece de etapa locală vor participa la începutul lunii martie la fazele judeţene în cadrul cărora vor fi selectaţi cei care vor reprezenta judeţul în finală la olimpiadele naţionale programate în perioada 2-7 aprilie, înaintea vacanţei de primăvară.

Nu au timp de pierdut nici elevii din clasele a VIII-a şi nici cei din clasele terminale de liceu, care, cel puţin teoretic, se pregătesc pentru simulările examenelor naţionale. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a stabilit calendarul simulărilor atât pentru Bacalaureat, cât şi pentru Evaluarea naţională. Astfel, simulările pentru bacalaureat se vor desfăşura în două sesiuni la sfârşitul lunii februarie 2013 şi jumătatea lunii aprilie. În prima sesiune elevii din clasele terminale de liceu vor susţine simulare la limba şi literatura română pe 22 februarie 2013 şi la matematică/istorie pe 28 februarie 2013, iar în cea de-a doua sesiune proba la limba şi literatura română a fost programată pentru 17 aprilie, urmând ca proba la matematică/istorie să aibă loc pe 19 aprilie iar cea la o disciplină la alegere din specializarea absolvită să aibă loc pe 17 mai.

Elevii din clasele a VIII-a vor susţine simulare a Evaluării Naţionale la limba şi literatura română şi matematică tot în două etape. Prima etapă se va desfăşura pe 13 februarie la limba şi literatura română şi pe 15 februarie la matematică, iar cea de-a doua pe 24 aprilie la limba şi literatura română respectiv 25 aprilie la matematică.

Tezele din semestrul al doilea se vor susţine de regulă până la data de 25 mai. În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar stabilite prin ordinul Ministerului Educaţiei. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.