Politic

E oficial! Marin Cune este noul prefect al judeţului Teleorman

prefecfCarmen Dumitrescu

În cursul dimineţii de sâmbătă, la Instituţia Prefectului Teleorman era mare agitaţie. Un număr semnificativ de liberali, dar şi reprezentanţi ai altor partide politice s-au prezentat la apelul lansat de instituţia menţionată pentru învestirea în funcţie a noului prefect, Marin Cune. Astfel, încă dinainte de ora oficială a începerii ceremoniei, Sala mare  a Palatului administrativ era plină de primari, directori ai instituţiilor deconcentrate, dar şi parlamentari ai USL, precum Ică Florică Calotă, Adrian Simionescu sau Nicolae Mohanu. De asemnea, un număr semnificativ de liberali au dorit să ia parte la momentul festiv şi să asculte ceea ce şi-a propus noul prefect în activitatea ulterioară.

Evenimentul a fost deschis de discursul secretarului de stat în Ministerul de Interne, Cătălin Chiper, care şi-a exprimat dorinţa ca pe viitor colaborarea cu prefectul de Teleorman să fie la fel de bună ca aceea pe care a avut-o înainte cu Zorinel Niculcea: “Noul prefect îşi preia în acest moment întru totul atribuţiile. Aş vrea să îl felicit şi să îi urez suces. Aş vrea să mulţumesc şi domnului fost prefect şi doamnei subprefect cu care am colaborat foarte bine. Au fost momente grele, au fost momente în care a trebuit să ne depăşim pe noi înşine de fiecare dată, au fost evenimente deosebite, au fost alegerile generale şi alegerile locale, a fost referendumul, au fost şi alte tipuri de activităţi în zona situaţiilor de urgenţă, lucru pentru care vreau să le mulţumesc că s-au descurcat şi că totdeauna colegii de la Prefectura Teleorman au fost un sprijin real. Noul prefect nu este străin de activităţile din Prefectură absolut deloc. Domnule nou prefect, din momentul acesta, telefonul deschis 24 din 24, comunicare şi, bineînţeles, problemele trebuie să fie transmise la minister în timp util.”

De departe, însă, cel mai interesant moment a fost discursul aproape filosofic al fostului prefect de Teleorman, Zorinel Niculcea care a declarat că a îmbătrânit într-un an la Prefectură cât alţii în cinci: “Aş dori să le mulţumesc salariaţilor din Prefectură, directorilor de deconcentrate, dar şi primarilor, indiferent de culoarea lor politică.În ultimul an de zile am avut o colaborare bună spre foarte bună, din partea lor am avut susţinere totală şi nu am reproşuri de făcut. Nu ştiu ei câte reproşuri au să îmi facă mie… Acum vreau să citez dintr-un clasic în viaţă, domnul Marian Vanghelie, care, la un moment dat, a spus că viaţa e rotundă. Sper că aţi înţeles ghilimelele de la afirmaţia lui Vanghelie. Astăzi este 11 mai. Pe 11 mai anul trecut domnul ministru Dobre mă instala pe mine şi pe vremea aceea primarii erau aproape aceeaşi, directorii de deconcetrate erau alţii.  Acum, simt că am îmbătrânit aproape 5 ani în acest an. Au fost situaţii de urgenţă, alegerile locale, alegerile parlamentare, referendumul, o serie întreagă de problemele din care, zic eu, judeţul Teleorman a ieşit destul de bine. Locul I pe ţară la parlamentaree, locul III pe ţară la Referendum, a fost destul de bine. O să urez, în final, suces domnului prefect Marin Cune şi îl avertizez că anul acesta va fi cel puţin un Referendum şi va fi un an greu… ”

În ceea ce-l priveşte pe noul prefect, acesta a atras atenţia tuturor colegilor săi de partid prin faptul că la eveniment a purtat o cravată roşie şi prin discursul scurt şi la obiect pe care a simţit nevoia să îl rostească după momentul depunerii jurământului. El a declarat că este un om al faptelor şi acest lucru ar trebui să explice atitudinea generală a noului prefect: “Cred că ar trebui să încep prin a mulţumi Guvernului şi Ministerului de Interne, să mulţumesc celor prezenţi, primarilor, directoilor de deconcentrate şi presei, cel puţin astăzi. De mine, discutăm… Vreau să asigur directorii şi primarii că nu mă voi schimba. În activitatea mea de până acum am demonstrat că sunt omul faptelor. Vorbele nu-mi plac. Vă asigur că voi rămâne la fel. Numai fapte… Cred că vom avea o colaborare bună. Până acum am colaborat foarte bine, nu văd de ce s-ar schimba lucrurile acum, că mă aflu într-o nouă poziţie. Vă mulţumesc că sunteţi prezenţi şi Dumnezeu să ne ajute!”

One Comment

  1. Faptul ca am scapat de constipatul Neculce este o mare victorie!Nu stiu cine este Cune, dar mai rau ca Neculce nu poate fi!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.