Eveniment

După zece zile, căutările trupului copilului dispărut în apele râului Dâmbovnic au fost întrerupte

Monica DUMITRESCU

Autorităţile au întrerupt duminică seara căutările fetiţei dispărute în ziua de 5 decembrie în apele râului Dâmbovnic, pe raza satului Banov, din comuna teleormăneană Poeni. După 10 zile de căutări fără rezultat, la care au participat aproximativ 70 de persoane, din care 17 pomperi din cadrul ISU Teleorman şi mai mulţi voluntari, autorităţile au luat decizia să sisteze acţiunea până când apele se vor retrage. “În acest moment, nivelul apei şi condiţiile din acea zonă îngreunează căutările. Se presupune că trupul fetiţei a fost îngropat în nisip pe cursul râului. Aşteptăm să se mai retragă apele şi cel mai probabil joi căutările vor fi reluate”, a declarat Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.

Acesta a mai precizat că dispariţia fetiţei în vârstă de 3 ani şi 5 luni, în ziua de 5 decembrie a.c., în jurul orei 15.30, nu s-a produs ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pe raza judeţului, ci din cauza încercării de traversare a râului printr-un loc neamenjat, cu un mijloc de transport hipo. Copilul a fost căutat timp de zece zile, misiunea fiind îngreunată de terenul inundat, greu accesibil, de debitul crescut al râului, precum şi de vegetaţia abundentă de pe marginea acestuia.

Pompierii, ajutaţi de mai mulţi voluntari, au căutat în fiecare zonă cu atenţie, pe o distanţă de cca. 15 km, în aval de satul Banov, unde a avut loc nefericitul eveniment. În zonă se află o pădure, care a fost inundată de acest râu, fapt pentru care pompierii au verificat şi în acel areal, însă, din nefericire, trupul copilei încă nu a fost găsit.

cautarefetita

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.