Eveniment

După temperaturi de primăvară, ultimele zile din februarie aduc noi episoade de răcire a vremii

Conform datelor publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea se va menține caldă până la sfârșitul acestei săptămâni, cu temperaturi cu mult peste limitele normale.

Astfel, maximele vor atinge 18 grade în sudul țării, urmând ca săptămâna viitoare să aducă scăderi accentuate ale temperaturilor, media generală situându-se între 8 și 11 grade Celsius. În schimb, media minimelor termice va avea oscilații mai mici, între 1 și 5 grade în prima parte a intervalului și între -1și 3 grade în cea de a doua. Pe arii restrânse va ploua slab, aproape în fiecare zi.

Deși temperaturile ridicate din ultima perioadă au creat impresia de primăvară, este totuși important de menționat faptul că vremea este adesea capricioasă la tranziția dintre anotimpuri. De cele mai multe ori, în această perioadă, zilele călduroase sunt urmate de răciri puternice și chiar căderi de zăpadă.

După acest episod mai rece, este de așteptat ca vremea să se încălzească din nou spre finalul săptămânii viitoare, iar alternanțele dintre cald și frig să continue și în luna martie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.