Social

După repetate eşecuri la Bacalaureat, Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede merge în lichidare

liceul 2Monica DUMITRESCU

Decizia transformării Şcolii profesionale Auto din Roşiorii de Vede în liceu începând din 2008 s-a dovedit una total neinspirată. Doar trei absolvenţi ai acestei unităţi de învăţământ au reuşit de-a lungul timpului să promoveze examenul de Bacalaureat, în 2014. În 2012, an în care a absolvit prima generaţie care a urmat cursurile acestui liceu, dar şi în 2013 şi 2015, promovabilitatea înregistrată de această unitate de învăţământ la Bacalaureat, atât în sesiunile din vară, cât şi în cele din toamnă, a fost zero.

După eşecurile repetate, anul acesta conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman a luat decizia retransformării Liceului Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede în şcoală profesională păstrându-i-se profilul auto.

Astfel, începând cu anul şcolar 2015-2016 liceul merge în lichidare, clasele a IX-a înfiinţate fiind în regim de şcoală profesională. Elevii din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a rămân la forma de învăţământ liceal, până la finalizarea ciclului.

Redarea statutului de şcoală profesională acestei unităţi de învăţământ s-a putut face în condiţiile în care a fost încheiat un parteneriat cu un agent economic din zonă, care va asigura pe parcursul celor trei ani de studiu, cât durează un ciclu de învăţământ profesional, spaţiile şi condiţiile necesare desfăşurării stagiilor de practică, conform legii.

Din nefericire, în lipsa unui agent economic care să asigure efectuarea practicii de specialitate pentru elevi, nu s-a putut face acelaşi lucru şi la Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” din Botoroaga, unitate de învăţământ care, de asemenea, a înregistrat mai mulţi ani la rând promovabilitate zero la Bacalaureat, anul acesta promovând examenul doar doi absolvenţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.