Sport

După o vară “toridă”, FCM Alexandria priveşte cu optimism spre noul sezon. “Vrem ca oamenii să aibă puţină răbdare cu această echipă!”

A fost o vară toridă, la propriu şi la figurat, la FCM Alexandria, echipă care faţă de sezonul trecut are multe nume noi de jucători. Mai exact, din cei care terminau sezonul precedent şi câştigau campionatul Ligii a 4-a şi barajul pentru promovare în Liga a 3-a (cu Andrias Andrăşeşti, 3-1 şi 1-1) nu se mai regăsesc în lotul FCM-ului nouă jucători (dacă ar fi să ne raportăm la finala Cupei României, din 11 iunie, de pe Municipalul alexăndrean); este vorba de Alexandru Olteanu, George Bârsănel, Marius Penescu, Orlando Preda, Cristian Pârjolea, Cătălin Desculţu, Silviu Mândru, Alin Manta şi Valentin Chiţu, toţi aceştia fiind înscrişi pe foaia de joc a meciului cu Unirea Brânceni.

Între timp, la FCM Alexandria au venit alţi 13 jucători, care au fost cooptaţi în echipă, existând în prezent acea concurenţă necesară pe posturi. Cei 12 jucători veniţi în această vară la FCM sunt: Adrian Tănase, Alexandru Ştefănescu, Bogdan Matei, Robert Paraschivoiu, Alexandru Cincă, Gabriel Precup, Marian Popescu, Costin Constantinescu, Ionuţ Jenaru, Geani Paraschiv, Marius David, Abdul Fatai, Ionuţ Drăgan.

Privind aceste schimbări şi cunoscând dorinţa publicului local de a afla punctul de vedere al antrenorului Romulus Ciobanu, i-am cerut acestuia părerea vizavi de actualul lot, dar şi de obiectivele propuse. Iată declaraţia antrenorului principal al FCM-ului Alexandria, Romulus Ciobanu, vizavi de lot, de jucătorii pe care îi are şi de obiectivele propuse pentru noul sezon.

“Consider că avem un lot echilibrat, am câştigat în experienţă, au venit jucători cu rezultate, cu cărţi de vizită foarte bune, unii cu jocuri şi la liga a 2-a, chiar şi la loturile naţionale de juniori. Este important că am reuşit să creăm concurenţa pe posturi, atît de necesară pentru a menţine jucătorii conectaţi la pregătire şi la jocuri”.

“Au plecat mulţi jucători pentru că nu ne-am înţeles, fie că nu au vrut să muncească mai mult, şi asta, o spun, este din cauza mentalităţii, fie că nu ne-am înţeles cu ei din punct de vedere financiar. Jucătorii din zona centrală, cei pe care noi vroiam să-i oprim în lot, au venit cu pretenţii financiare peste ceea ce noi puteam să le oferim şi am preferat să aducem pe aceeaşi bani, sau chiar mai puţini, jucători de aceeaşi valoare sau chiar cu un plus peste ei”.

“Au plecat mulţi tineri, localnici, am discutat cu ei, însă nu ne-am putut înţelege din diverse motive. Am avut multe discuţii cu jucătorii, chiar foşti jucători ai echipei, însă n-au vrut să vină la FCM”.

“Chiar dacă am avut rezultate bune în amicale, vrem ca oamenii să aibă puţină răbdare cu această echipă. Să ne înţeleagă câteva etape, apoi să ne judece, până la urmă suntem o echipă nou-promovată în Liga a 3-a şi sigur va fi un impact care se va resimţi. Oricum, eu consider că o clasare în primele şase locuri este posibilă pentru această echipă, iar eu îmi doresc să fim chiar în primele patru locuri!”

A consemnat B. Pană

One Comment

  1. E adevărat că Romică Ciobanu are leafă de 9000 lei/lună? Din bani publici? Ce beneficii aduce contribuabilului alexăndrean? Eu vreau teatru, nu fotbal! Sau sà se găsească un sponsor care să-i achite leafa…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.