Politic

După fuziunea cu PP-DD, UNPR îşi întăreşte structurile din teritoriu

liviuLiderii Uniunii Naţionale pentru Progresul României, partidul interesului naţional, aflat în permanenţă la guvernare şi ocupând funcţii-cheie în aparatul de stat, şi-au stabilit obiective importante pentru anul 2015. Astfel, oamenii generalului Oprea vor să se înmulţească, la alegerile generale de anul viitor dorind să numere nu mai puţin de un milion de adepţi la nivelul întregii ţări, obiectivul pentru judeţul Teleorman fiind dublarea numărului de membri, astfel că, la alegerile generale din anul 2016, organizaţia judeţeană ar trebui să numere, conform planului, nu mai puţin de 12.000 de adepţi.

Obiectivul, deşi pare unul dificil de realizat, începe să prindă contur, mai ales în condiţiile în care UNPR a luat sub aripa sa PP-DD, cu care a fuzionat prin absorbţie. Astfel, dizolvarea PP-DD reprezentă ocazia ideală pentru ca UNPR să-şi întărească structurile din teritoriu, negocierile pentru eventualele alianţe politice în perspectiva alegerilor locale şi generale din 2016 putând fi duse în termeni diferiţi faţă de scrutinul din 2012. Şi, deşi formaţiunea condusă de vicepremierul Gabriel Oprea s-a putut lăuda până nu demult cu un număr semnificativ de parlamentari, racolările în numele „interesului naţional” fiind la ordinea zilei, în teritoriu partidul fiind deficitar la capitolul structuri locale, prin dizolvarea PP-DD în UNPR s-a reuşit întărirea partidului în ce priveşte structurile din teritoriu, punctul slab al UNPR fiind astfel rezolvat.

În ce priveşte aleşii locali, în judeţul Teleorman, fuziunea prin absorbţie a adus UNPR doi consilieri judeţeni, respectiv Mihai Piţigoi şi Tudor Neagu, dar şi numeroşi consilieri locali, astfel că partidul, în formula nouă, a căpătat o putere mai mare de negociere pentru majorităţile din consiliul judeţean, precum şi în consiliile locale din judeţ.

Referitor la priorităţile partidului după fuziune, Liviu Neagu, preşedintele PP-DD Teleorman şi secretar general adjunct al UNPR, a declarat: “Prin fuziunea cu UNPR se are în vedere reorganizarea PP-DD şi, în ce priveşte conducerea la nivelul organizaţiilor judeţene, se va merge pe sistemul de copreşedinţi. În ce mă priveşte, voi ocupa funcţia de secretar general adjunct al UNPR la nivel naţional şi voi avea ca prioritate organizarea structurilor UNPR la nivel naţional”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.