Teoretic vorbind, în consiliile locale din Teleorman, după ruperea USL şi formarea marelui PNL, s-a trecut la refacerea majorităţilor formate după alegerile din 2012. Obiectivele trasate pe hârtie n-au fost însă atât de simplu de pus în practică, demersul dovedindu-se a fi unul anevoios. Astfel, nu în puţine cazuri, defuncta alianţă USL a deţinut majoritatea în Consiliile locale chiar şi după trecerea PNL în tabăra Opoziţiei.
Şi, în majoritatea cazurilor, lucrurile n-au stat aşa cum s-a dorit mai puţin din cauza procesului anevoios de formare al noului PNL şi mai mult din cauza vechilor orgolii dintre unii democrat-liberali şi unii liberali.
Mai nou însă, cum procesul de unificare a celor două foste formaţiuni politice a intrat pe ultima sută de metri şi cum securea razboiului se vrea îngropată definitiv, liberalii vor să treacă la nivelul următor şi să pună mâna pe putere în localităţile teleormanene.
În acest sens, liderii PNL Teleorman urmăresc constituirea noilor majorităţi în consiliile locale, acolo unde numărul reprezentanţilor PDL şi PNL permite acest lucru, astfel că, după cum se vorbeşte pe la colţuri, au trasat directive oamenilor din teritoriu să ducă tratative pentru a-şi realiza scopul.
Despre cazuri concrete de localităţi în care se duc tratative serioase pentru formarea unor noi majorităţi, respectiv pentru schimbarea viceprimarilor, oamenii politici ai locului refuză să discute. Se speculează însă, din ce în ce mai des, că în localităţi ca Beuca, Zâmbreasca, Plosca sau Peretu se duc negocieri aprinse pentru ca noul PNL să preia oficial frâiele în consiliile locale, după ce precedentul a fost creat în cazul Consiliului local de la Ciuperceni.
Şi este, în mare măsură, un demers justificat, cel puţin în cazurile comunelor Plosca şi Peretu, unde sunt edili liberali, iar o majoritate PNL în consiliile locale ar veni mănuşă. (Violeta MOCANU)