Eveniment

După ce şi-a omorât mama, a vrut să o înmormânteze cât mai repede pentru a-şi ascunde fapta

Un bărbat de 49 de ani, fără frica lui Dumnezeu, cu siguranţă, a ales să-i curme zilele celei care i-a dat viaţă şi, nu numai că şi-a ucis mama în preajma uneia dintre cele mai mari sărbători creştine, dar a încercat să ascundă fapta, începând în grabă să facă pregătiri de înmormântare, creînd astfel o diversiune asupra a ceea ce mai târziu s-a dovedit a fi crimă. Nenorocirea s-a petrecut în noaptea de duminică, în satul Negreni, comuna Tătărăştii de Jos, în casa unei bătrâne de 70 de ani. Aceasta locuia împreună cu fiul său şi cu nepotul într-o casă cu două camere, nepotul fiind cel care deţinea una dintre încăperi, mama de 70 de ani şi fiul său de 49 de ani împărţind aceeaşi cameră. În dimineaţa zilei de 19 noiembrie, adică luni, nepotul a încercat să intre, ca în fiecare dimineaţă, în camera celor doi, însă de astă dată uşa era încuiată. A bătut la uşă şi, chipurile, îndurerat i-a deschis tatăl care i-a spus că bătrâna decedase în cursul nopţii. Luat repede, nepotul nu a observat nici loviturile de pe chipul femeii, nici sângele împrăştiat prin cameră şi a alertat vecinii şi pe mătuşa sa, localnică în acelaşi sat, dar într-o altă casă, despre decesul femeii. Fiica locuia în capătul celălalt al satului, împreună cu soţul ei, care a adus-o imediat, cu maşina, la locuinţa bătrânei. Ajunşi la faţa locului, în casă a intrat doar femeia îndurerată, soţul ei mergând direct spre Alexandria, pentru a comanda coşciug.

În casă, mai exact în camera în care decedase bătrâna, era mare agitaţie, în sensul că vecinele au început demersurile, dacă putem spune aşa, pentru înmormântarea creştinească a bătrânei, au spălat-o, au îmbrăcat-o, i-au pregătit cele necesare înmormântării, fără să dea importanţă leziunilor pe care aceasta le avea şi pe faţă şi la coaste şi au solicitat şi eliberarea certificatului de deces.

Fiul ucigaş era aproape să-şi ducă planul la final şi probabil privea satisfăcut cum planul său era dus la bun sfârşit şi cum nimeni nu bănuia că bătrâna fusese ucisă, asta până la întoarcerea cumnatului său cu coşciugul de la Alexandria. Acesta, cu mintea limpede şi neprins de flama evenimentului, când şi-a văzut soacra decedată, a observat şi leziunile de pe faţa femeii şi, în loc să continue cu pregătirile de înmormântare, le-a oprit şi a chemat poliţia, spunând că decesul femeii nu a fost natural.

După cercetările efectuate la faţa locului şi necropsie, concluzia a fost că bătrâna de 70 ani a fost bătută cu bestialitate până şi-a dat ultima suflare. Potrivit procurorului de caz, Traian Nedelcuţă, cel mai probabil bărbatul şi-a omorât mama într-un moment de furie, întrucât cei doi se mai certau din când în când şi în acelaşi timp mai şi obişnuiau să-şi ţină de urât şi la câte un pahar. Probabil aşa s-a şi întâmplat: cei doi s-au aşezat la un pahar, au băut ce au băut şi apoi s-au luat la ceartă, iar bărbatul nu a mai putut să-şi stăpânească furia şi a bătut-o pe femeie până a decedat. Acesta însă nu recunoaşte nimic, având şi o explicaţie asupra celor întâmplate. Asftel, fiul spune că nasul spart al femeii şi coastele rupte provin de la loviturile pe care i le-a produs în timp ce încerca o aşeze, iar coastele s-au rupt când a încercat să o resusciteze, variantă pe care anchetatorii nu au crezut-o, medicul legist precizând că leziunile nu au fost produse prin cădere şi coastele bătrânei au fost rupte în urma unor lovituri mai serioase decât nişte simple manevre de resuscitare. Suspectul a fost reţinut pentru o perioadă de 29 de zile, timp în care poate reflecta asupra faptei sale şi poate recunoaşte ce a făcut, el fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat şi poate sta după gratii până la 25 de ani, timp suficient să-şi regrete fapta. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.