Eveniment

După caniculă, județul Teleorman intră sub Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenționări de instabilitate atmosferică accentuată, una dintre ele având intervalul de valabilitate 29 august, ora 21.00 – 30 august, ora 12.00, fiind afectate mai multe regiuni ale țării.

Astfel, în cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Potrivit meteorologilor, miercuri perioade cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.