Social

După a doua repartizare, numărul elevilor de clasa a IX-a în Teleorman a ajuns la 2632

Ministerul Educaţiei Naţionale a realizat a doua etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Toţi cei 536 de candidaţi înscrişi au fost repartizaţi, conform uneia dintre opţiunile exprimate. 111 (20,71%) dintre candidaţi au ales filiera teoretică, iar 425 (79,30%) filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 3.570, fiecare elev alegând, în medie, 7 opţiuni.

În Teleorman s-au înscris în a doua etapă doar 4 candidaţi, toţi fiind repartizaţi în învăţământul liceal. Doi dintre aceştia au optat pentru Liceul Teoretic Videle, specializarea electric, unde au şi fost repartizaţi, unul pentru Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, specializarea filologie, iar cel de-al patrulea pentru Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, specializarea matematică-informatică. Cea mai mare medie de admitere în Teleorman în a doua etapă a repartizării computerizate a fost 8,61, iar cea mai mică 5,90. Numărul total al candidaţilor repartizaţi până acum în clasa a IX-a în liceele teleormănene a ajuns la 2632.

După cele doua etape ale admiterii în clasa a IX-a desfăşurate până acum, în liceele din Teleorman au rămas neocupate peste 650 de locuri. Până la începerea anului şcolar va mai fi organizată o singură etapă a admiterii în clasa a IX-a la începutul lunii septembrie. Aceasta se va face în şedinţă publică şi după ce vor fi repartizaţi absolvenţii de gimnaziu care au susţinut evaluare naţională, teste naţionale sau examen de capacitate la sfârşitul clasei a IX-a, vor putea participa la repartizarea pe locurile rămase libere şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut examen, pentru aceştia media de admitere fiind calculată doar pe baza mediilor generale obţinute în clasele V-VIII.

În Alexandria, mai sunt disponibile locuri la specializarea matematică informatică la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” şi Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” şi Liceul Teoretic “Constantin Noica”, iar la specializarea filologie mai sunt disponibile doar două locuri la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”. Locuri din belşug în clasa a IX-a mai sunt şi la Liceul Tehnologic nr. 1 şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”.

În Roşiorii de Vede, la liceele tehnologice au rămas multe locuri libere, în timp ce la Colelegiul Naţional “Anastasescu” mai sunt disponibile doar 5 locuri la specializarea matematică informatică şi 6 la filologie.

În Turnu Măgurele Colegiul Naţional “Unirea” şi Liceul Teoretic “Marin Preda” şi-au completat toate locurile, însă sunt în continuare numeroase locuri disponibile la liceele tehnologice şi colegiile tehnice. În Zimnicea mai sunt disponibile 10 locuri la specializarea ştiinţe politice, în timp ce la Videle candidaţii în a treia etapă a admiterii trebuie să se mulţumească cu specializările mecanică şi electric unde mai sunt disponibile în total 25 de locuri. Liceele din localităţile rurale au rămas şi ele cu numeroase locuri neocupate la aproape toate specializările. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.