Eveniment

Dunărea, în scădere ușoară pe sectorul Calafat – Zimnicea – Se menține Codul Portocaliu de inundații

cod1Debitul Dunării la intrarea în ţară  marți de dimineață, 15.03.2016, a fost în scădere, având valoarea de 11.400 m3/s, peste media multianuală a lunii martie (6700 m3/s).

În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere la Gruia şi pe sectorul Giurgiu – Tulcea şi în scădere ușoară pe sectorul Calafat – Zimnicea.

Conform datelor de la ora 07.00 din data de 15 martie nivelul apei se situa în continuare peste cotele de inundație pe teritoriul județului Teleorman, la Turnu Măgurele cota de inundație fiind depășită cu 38 de centimentri, respectiv (550+38), iar la Zimnicea nivelul apei a fost de (610+21), în ambele zone de măsurare cotele fiind în scădere comparativ cu ziua anterioară. În continuare, rămâne valabil Codul Portocaliu de inundație pentru județul Teleorman, până pe 18 martie, iar prognoza pentru intervalul următor arată că apele fluviului vor fi în scădere, însă pe teritoriul Teleormanului, atât la Turnu Măgurele, cât și la Zimnicea nivelul Dunării va fi peste cota de inundație. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.