Politic

Dumitrică şi Iliescu l-au tamponat pe Pîrvulescu

În Teleorman, a fost odată un partid – PNL, cu un preşedinte – Marin Almăjanu, care a făcut ordine printre liberalii locului o bună bucată de timp. În ultima vreme însă, lipsa preşedintelui Almăjanu din prim-planul vieţii politice pare că a tulburat apele în rândul liberalilor. Şi, deşi la nivel declarativ nu există niciun fel de problemă internă în PNL, luptele subterane pentru supremaţia în partid ies, pe ici, pe colo, la suprafaţă. În acest sens, în ultima perioadă au apărut zvonuri potrivit cărora sunt lideri liberali în judeţ care nu văd cu ochi buni tendinţele lui Pîrvulescu de a pune mâna pe organizaţia PNL, printre aceştia fiind, se pare, consilierii judeţeni Adrian Savu şi Alexandru Iliescu.

De altfel, pe lângă vocile din organizaţie care nu văd cu ochi buni numirea lui Pîrvulescu la şefia PNL Teleorman făcută de la Centru, o primă tentativă a liberalului de a-şi impune viceprimarii în localităţile teleormănene, după refacerea majorităţilor, s-a încheiat cu un eşec.

Despre George Dumitrică, ales deputat pe listele PNL în legislatura 2008- 2012, se poate spune că activează, în prezent, ca secretar-general adjunct în camera inferioară a Parlamentului. Astfel, după terminarea mandatului, liberalul teleormănean a decis să se dezică de jocurile de culise din politica teleormăneană şi s-a instalat într-o funcţie care să nu mai necesite fel de fel de strategii pentru ocuparea unor funcţii în PNL şi locuri eligile pe listele electorale. Căci, pentru cine poate nu este la curent, funcţionarii care activează în Parlamentul României, în special cei care ocupă funcţii, nu stau deloc rău la capitolul finanţe.

Dar, mergând probabil pe principiul că nimic nu se pierde, proaspătul şef al liberalilor, Eugen Pîrvulescu, s-a gândit să-l readucă în prim-planul vieţii politice teleormănene pe George Dumitrică, astfel că a încercat să-l convingă pe acesta, în schimbul conducerii organizaţiei liberale de la Roşiorii de Vede, să facă parte din echipa sa. În mod evident, Pîrvulescu n-a ţinut cont că Alexandru Iliescu, cel care se ocupă de altfel de organizaţia liberală din Roşiorii de Vede, n-o să vadă cu ochi buni demersul său. Sau poate s-a gândit că acesta n-o să afle, lucru care nu s-a întâmplat, întrucât propunerea lui Pîrvulescu a ajuns la urechile liberalului mai repede decât şi-ar fi imaginat.

Despre reacţia pe care a avut-o Alexandru Iliescu la aflarea veştii se poate spune că a făcut deliciul celor prezenţi la şedinţa vechiului PNL de săptămâna trecută. Ce nu se ştie încă este pe unde a scos cămaşa Pîrvulescu şi modul în care vor evolua lucrurile în rândul liberalilor teleormăneni.

La fel de necunoscut este motivul pentru care cel cunoscut ca fiind mâna dreaptă a preşedintelui Marin Almăjanu l-a vrut în tabăra sa pe George Dumitrică, unul dintre liberalii care n-au fost nici pe departe în asentimentul preşedintelui PNL în ce priveşte politica dusă în organizaţia din judeţ.

Tot un mister rămâne şi modul în care se gândeşte Pîrvulescu că va împăca Dumitrică şi capra şi varza, având în vedere faptul că acesta a plecat de la conducerea PNL Roşiori de Vede tocmai din cauza incompatibilităţii cu funcţia de secretar general-adjunct în Camera Deputaţilor. (Violeta Mocanu)

4 Comments

 1. BUNA ZIUA!
  Incep a mentiona ca autorul acestui articol nu este pe deplin informat.
  1. parvulescu nu a fost numit de la centru (daca cititi statutul PNL, nu exista prevedere statutara pentru preluare de atributii)… „ie un fel de n`ar mai fi”
  2. Dumitrica este un tanar liberal promovat de PNL Teleorman si care iubeste ACEST partid
  PNL in Teleorman, este inca condus de Almajanu, cine crede altceva nu are habar de politica, dar daca va renunta sau nu… numai el stie. Pana atunci cei interesati au de demonstrat liberalilor din acest judet ca merita, daca vor suprematie, daca nu …

  • „La filiala Teleorman, preluarea temporară a atribuţiilor de preşedinte în cadrul organizaţiei noastre va fi făcută de Eugen Pîrvulescu”,a declarat Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL,la finalul şedinţei conducerii vechilor liberali, de marţi, 27 mai,în care a fost luată decizia.
   Este clar, aşadar, cine conduce, deocamdată, PNL Teleorman. Pentru cât timp şi cum o va face, rămâne de văzut

 2. Sa fie adus LUDOVIC ORBAN sa conduca organizatia PNL teleorman pana cand domnul Almajanu se va insanatosi.

 3. In aeste probleme trebuie sa se implice conducerea centrala a PNL.
  Urgent trebuie adus un presedinte interimar care sa fie strain de ,,bisericutele ,, liberalilor teleormaneni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.