Politic

Duminică, 5 iunie, teleormănenii îşi aleg primarii şi consilierii locali şi judeţeni pentru următorii patru ani

Mandatul încredinţat de teleormăneni autorităţilor locale în anul 2012 se încheie duminică, 5 iunie, când alegătorii din judeţ sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni pentru următorii patru ani.

Astfel, 7 edili de municipii şi oraşe, 92 de edili de localităţi rurale, 33 de consilieri judeţeni şi între 7 şi 21 de consilieri locali pentru cele 97 de consilii locale, numărul acestora fiind proporţional cu populaţia raportată la Institutul Naţional de Statistică la 1 ianuarie 2016 şi stabilit prin ordin al Prefectului Judeţului Teleorman, vor fi aleşi în urma scrutinului de pe 5 iunie, în judeţul Teleorman.

În acest sens, vor avea câte doi consilieri locali în plus faţă de numărul celor din actuala legislatură Alexandria, Cervenia, Ciolăneşti, Crângeni, Crevenicu, Moşteni, Purani, Sârbeni, Troianul, Zâmbreasca, în timp ce Tătărăştii de Sus este singura localitate care va avea, după data de 5 iunie, cu doi consilieri locali mai puţin decât în actuala legislatură.

La scrutinul de duminică au dreptul să voteze teleormănenii care au împlinit 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă pe 5 iunie. Totodată, pot vota şi cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în Teleorman, însă nu vor putea participa la scrutin teleormănenii din afara graniţelor ţării, ori cei care şi-au pierdut acest drept prin hotărâre judecătorească şi cei care sunt alienaţi mintal.

Pentru a-şi putea exercita dreptul la vot, alegătorii trebuie să meargă numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă. De asemenea, persoanele care nu se pot deplasa la sediul secţiei din cauză de boală sau invaliditate pot solicita urnă mobilă.

În ceea ce priveşte documentele necesare, teleormănenii care se prezintă la vot trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate sau carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare), iar acestea trebuie să fie valabile în ziua votării.

La intrarea în cabina de vot, fiecare alegător va primi trei buletine de vot, respectiv cel pentru alegerea primarului, cel pentru alegerea listei de consilieri locali şi cel pentru alegerea listei de consilieri judeţeni. Spre deosebire de alegerile locale din anul 2012, buletinul de vot pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean va lipsi, acesta urmând să fie ales ulterior, de către consilierii judeţeni, din rândul acestora. (Violeta Mocanu)

4 Comments

  1. tugurlan

    PSD – partidul ala condus de un puscarias LIVIU DRAGNEA vrea voturi. SUTURI in curSUL saptamanii.

  2. bisisica

    NU votati listele de consilieri PNL . Pe listele lor sunt indivizi corupti cares-si doresc puterea doar ca sa fure , sa-si capatuiasca neamurile, sa acumuleze ca harciogii averi uriase . huoo ! NU VOTATI listele PSD adica urmasii tortionarilor VISINESCU si FICIOR ,ai bolsevicilor care sustineau ca Romania nu trebuie sa existe ci trebuie data rusilor, ungurilor si bulgarilor . HUOO !

  3. Nu votati cu cei din PNL, care injura pe Facebook doamne si promoveaza oameni semianalfabeti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.