Social

DSP Teleorman va controla şcolile şi grădiniţele care nu au autorizaţii, în intervalul 1 – 15 septembrie

scoli_fara_autorizatiiVacanţa de vară se apropie de final. Toate unităţile de învăţământ trebuie să se autorizeze înainte de a începe noul an şcolar, dar cele care au primit anul trecut autorizaţii sanitare de funcţionare nu vor mai fi supuse nici unui control, acestea păstrându-şi autorizaţiile sanitare de funcţionare. Unităţile care vor primi controale privind autorizarea din punct de vedere sanitar sunt cele care nu au avizul în acest sens şi au solicitat în urma lucrărilor întreprinse între timp. “La autorizare vin şcolile care nu au avut până acum autorizaţie, dar şi cele care au mai schimbat ceva, adică au alte spaţii, alt număr de locuri, au schimbat ceva la structura clădirii, adăugiri care trebuie trecute în autorizaţie. Cele care au o păstrează, iar unităţile care nu au autorizaţie şi au plan de conformare pot începe anul şcolar”, a precizat Emilia Bodeanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman.

Din cele aproximativ 400 de localuri în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ teleormănene, nu au avut autorizaţie sanitară de funcţionare anul trecut circa 100 de şcoli şi grădiniţe, cele mai multe din mediul rural. În perioada 1- 15 septembrie, DSP Teleorman va efectua controale în toate unităţile de învăţământ care nu au autorizaţii.

Potrivit celor de la DSP, pentru a obţine autorizaţia, reprezentanţii şcolilor trebuie să pregătească o serie de documente, între care: schiţa unităţii, un act din partea primăriei în ceea ce priveşte spaţiul, schiţa de amplasare în zonă, memoriu tehnic şi altele. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.