Social

DSP Teleorman recrutează mediator sanitar – depunerea dosarelor până pe 18 iunie 2021

Luni, 7 iunie 2021, a început procesul de depunere a dosarelor pentru poziția de mediator sanitar în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Teleorman. Durata postului este determinată de apartenența mediatorului sanitar la echipa comunitară integrată, din cadrul proiectului “Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, POCU/375/4/22/122607”.

Conform anunțului de recrutare și selecție publicat de DSP Teleorman, scopul principal al poziției este de a facilita accesul “persoanelor de etnie rromă, din localitățile selectate pentru derularea proiectului, la servicii medico-sociale”.

Proiectul “Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, POCU/375/4/22/122607” se derulează și la nivel național. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 113.076.750,37 lei, conform unui raport realizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Mai mult, beneficiarii finali vor fi persoanele “în risc de sărăcie și excluziune socială din 139 de comunități rurale și mic-urbane cu tip de marginalizare peste medie și severă”.

Potrivit anunțului publicat de DSP Teleorman, mediatorul sanitar are următoarele atribuții: realizează catagrafia populaţiei din comunitatea deservită, precum comunităţile de etnie romă, cu prioritate copiii, gravidele, lăuzele şi femeile de vârstă fertilă; facilitează accesul acestora la servicii de sănătate, la măsuri şi acţiuni de asistenţă socială şi alte măsuri de protecţie socială şi servicii integrate adecvate nevoilor identificate; identifică membrii de etnie romă din comunitate neînscrişi pe listele medicilor de familie şi sprijină înscrierea acestora, inclusiv cu sprijinul serviciului public de asistenţă socială.

De asemenea, mediatorul sanitar are responsabilitatea de a sprijini “personalul medical care activează în unităţile de învăţământ în procesul de monitorizare a stării de sănătate a elevilor prin facilitarea comunicării dintre cadrele medicale şcolare şi părinţi”, transmite DSP Teleorman. Mai mult, poziția presupune promovarea măsurilor de igienă, a unui stil de viață sănătos, cât și organizarea de sesiuni de educație pentru sănătate de grup și realizarea de programe, proiecte și acțiuni adresate grupurilor vulnerabile de etnie romă și multe altele.

Condițiile specifice menționate de sursa citată sunt: studii minime obligatorii conform legislației în vigoare, cunoștințe de operare pe calculator: nivel minim și absolvent al cursurilor de formare profesională cu certificat de calificare în ocupația de mediator sanitar, conform legislației în vigoare.

Atât cererea de înscriere, cât și mai multe detalii în legătură cu actele necesare pentru dosar pot fi accesate pe site-ul DSP Teleorman. După realizarea dosarului, acesta se depune la “coordonatorul județean al activității de asistență medicală comunitară de la sediul DSP Judeţeană/persoana cu atribuții, de coordonare județeană a activității de asistență medicală comunitară pentru cazurile în care nu este desemnat un coordonator jutețean conform legislatiei specifice”. Ultima zi a procesului de depunere a dosarelor este pe 18 iunie 2021, la ora 14:30.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.