Eveniment

DSP Teleorman, precizări în cazul tânărului ucis de gripă

Reprezentanții DSP Teleorman vin cu o serie de precizări în cazul primului deces cauzat de gripă, înregistrat la nivelul județului. Astfel, se arată într-un comunicat de presă al DSP Teleorman, este vorba despre un pacient de sex masculin, în vârstă de 17 ani, din localitatea Gălăteni, aflat în evidența medicului de familie cu o boală genetică rară– BOALA PRADER WILLI, și care nu fusese vaccinat anti-gripal, întrucât boala de care suferea reprezenta contraindicație pentru vaccinare.

Potrivit sursei citate, tânarul s-a prezentat în serviciul de urgență al Spitalului Județean de Urgență Alexandria, în dupa amiaza zilei 13 ianuarie, unde, având în vedere gravitatea cazului, medicul pediatru de garda a decis transferul de urgență la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti.

„Pacientul prezenta obezitate, hepatomegalie și insuficiență respiratorie acută. A fost transferat la ora 16.00”, se arata in comunicatul de presă al DSP Teleorman.

Adolescentul a fost diagnosticat la unitatea sitalicească din București cu SARI – infecție respiratorie acută severă, au fost recoltate probe biologice și rezultatul de laborator a identificat două virusuri, respectiv infecție cu Virus Sincitial Respirator și Virus Gripal tip A H1, decesul survenind marți, 15 ianuarie.

La nivelul județului Teleorman au fost distribuite 27.200 de doze de vaccin antigripal, încă de la începutul sezonului, din luna octombrie 2018.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.