Eveniment

DSP Teleorman: Patru cazuri de gripă și peste 170 de pacienți internați cu pneumonii și infecții respiratorii acute

În județul Teleorman, numărul de îmbolnăviri prin infecții respiratorii a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate medie, cu  răspândire în tot județul. Au fost raportate de furnizorii de servicii medicale, respectiv medici de familie și spitale, 1.972 de consultații pentru infecții respiratorii acute, dintre care 83 de cazuri au fost internate, transmite DSP Teleorman.

Pe categorii de vârstă, au fost raportate 145 de cazuri consultate pentru copii mai mici de un an, dintre care 19 au fost internate, în timp ce la copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani au fost 333 cazuri consultate din care 24 au fost internate. De asemenea, pentru copii și adolescenți cu vârste între 5 și 14 ani au fost 915 cazuri consultate din care 26 au fost internate. Alte 422 de cazuri consultate ce s-au soldat cu 7 internări au fost în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 49  ani, în timp ce pentru grupa de vârstă cuprinsă între 50-64 ani au fost raporate 95 cazuri consultate din care 2 au fost internate, iar pentru bătrânii de peste 65 de ani au fost raportate 62 cazuri consultate din care 5 au fost internate.

În ceea ce privește cazurile de penumonie, medicii au acordat 291 de consulații în perioada menționată, dintre acestea 94 fost cazuri internate, cele mai multe pentru categoria de vârstă 5-14 ani (69 cazuri consultate din care 24  au fost internate).

DSP Teleorman mai informează că au fost diagnosticate de medicii de familie patru  cazuri de gripa clinică, dintre care trei cazuri, neinternate, la copii din grupa de vârstă 5-14 ani, iar un caz neinternat la grupa de vârstă 2-4 ani

La nivelul județului Teleorman, până pe data de 2 februarie au fost vaccinate antigripal 36.547 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

DSP Teleorman monitorizează zilnic absenteismul prin infecții respiratorii și cazurile de gripă în  unitățile de învățământ din județ. Ca urmare a constatarii absenteismului crescut (peste 20%) timp de 3 zile succesiv la Școala Gimnazială  “Mihai Eminescu” din Alexandria, DSP Teleorman a luat decizia să propună unității de învățământ suspendarea cursurilor până luni – 10.02.2020.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.