Social

DSP Teleorman: „Nu s-a pus niciun moment problema ca actul medical să fie condiționat de prezentarea unui test negativ PCR”

Pacienții nevaccinați împotriva COVID-19 au dreptul să ceară testarea gratuită atunci când se prezintă la spital pentru internare, a ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, într-o conferință de presă.

„Este dreptul pacientului să ceară testarea gratuită atunci când se internează în spital”, a spus ministrul Sănătății, care a menționat și că Institutul Național de Sănătate Publică a aprobat o metodologie în acest sens. Potrivit sursei citate, metodologia ar putea fi extinsă și la părinții care se internează împreună cu copiii.

Declarațiile ministrului Sănătății vin în contextul în care sunt spitalele care nu primesc pentru internare pacienți nevaccinați împotriva COVID-19 decât după ce aceștia fac test RT-PCR, iar rezultatul este negativ.

La nivelul județului, Stelian Cristea, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică, spune că în unitățile medicale din Teleorman „nu s-a pus niciun moment problema ca actul medical să fie condiționat de prezentarea unui test negativ PCR”.

Potrivit sursei citate, fiecare unitate medicală are politică proprie, însă spitalele din Teleorman merg pe testarea rapidă, iar acolo unde există un test rapid cu rezultat pozitiv sau pacienți cu simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus, se face un test RT-PCR. Pacienții sunt izolați până la venirea rezultatului, urmând ca ulterior, în funcție de testul RT-PCR, să fie tratați pentru infecția cu COVID-19 sau pentru patologia pentru care s-au prezentat. În orice caz, pacienții beneficiază de asistență medicală, fără să fie condiționați de prezentarea unui test negativ la COVID-19 la internarea în unitățile medicale din județ.

Testarea înainte de internarea într-o unitate medicală nu mai este necesară pentru pacienții care prezintă dovada de vaccinare completă emisă cu cel puţin 10 zile anterioare internării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.