Eveniment

DSP Teleorman monitorizează doi cetățeni chinezi care s-au întors de curând din China

Direcția de Sănătate Publică Teleorman monitorizează două persoane de cetățenie chineză, domiciliate în Roșiorii de Vede, acestea aflându-se în supraveghere epidemiologică, după ce au călătorit în China în perioada vacanței de Anul Nou, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit procedurii aprobate de Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate Publică, supravegherea epidemiologică a celor doi cetățeni chinezi, ca de altfel a tuturor persoanelor care au călătorit în China, este asigurată de medicii epidemiologi din direcțiile de sănătate publică județene, prin monitorizare pasivă, convorbire telefonică sau mesaj telefonic zilnic; în aceste convorbiri se discută despre starea de sănătate (prezența febrei, tusei sau dificutați la respirație) despre modul în care se aprovizionează cu cele necesare; despre contacții (dacă au existat).

Monitorizarea este făcută pe o perioadă de 14 zile, perioada de incubație (perioada în care este posibil să apară simptome de infecție cu coronavirus la un contact cu link epidemiologic) a fost stabilită astfel de organismele care conduc sănătatea publică la nivel mondial.

Cei doi cetățeni chinezi monitorizați în prezent de DSP Teleorman au afaceri în mai multe județe din România și au intrat în țară pe 1 februarie, prin Aeroportul Otopeni, de unde au fost informați reprezentanții DSP Olt, care i-au supravegheat pasiv până pe data de 4 februarie, când cei doi au plecat din Slatina către Roșiorii de Vede. Reprezentanții DSP Olt i-au anunțat pe cei ai DSP Teleorman despre plecarea cuplului de chinezi în orasul Roșiorii de Vede și au comunicat totodată documentele și datele necesare.

În prezent, DSP Teleorman monitorizează pasiv până pe data de 14 februarie cele două persoane de cetățenie chineză, un bărbat și o femeie, care au fost foarte receptive și au comunicat permanent cu reprezentanții instituției.

Pentru moment, precizează DSP Teleorman, starea de sănătate a celor două persoane este foarte bună, fără simptomatologie, iar monitorizarea urmează să se încheie pe data de14 februarie.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.