Social

DSP Teleorman / În decembrie 2022, în spitale nu au fost raportate focare de infecții asociate activității medicale

În cadrul ședinței ordinare a Colegiului Prefectural, organizată la nivelul județului Teleorman, de marți, 31 ianuarie, s-au luat în discuție informări privind activitatea desfășurată de către serviciile publice și instituțiile publice, ai căror conducători sunt membri ai Colegiului Prefectural.

O astfel de instituție este și Direcția de Sănătate Publică Teleorman (DSP), care a prezentat informații privind vaccinările efectuate și înregistrate în RENV, bolile transmisibile și focarele de boli transmisibile, registrul de boli transmisibile județean și rapoarte către administrația publică locală, aferente lunii decembrie 2022.

Tot în luna decembrie, DSP Teleorman a repartizat dozele de vaccin către medicii de familie și anume: Hexavalent – 103 doze; ROR – 265, Tetravalent – 146 doze, dTPa – 174,  Prevenar 13 – 391, Anti hepatită B – 450, BCG -160, PREVENAR 13 – 391. Campaniile de vaccinare sunt în curs de derulare.

DSP Teleorman a mai efectuat monitorizarea și derularea corectă a activităților și acțiunilor la programe și subprograme, de către medicii nominalizați coordonatori și echipa de la compartimentul de supraveghere și control boli transmisibile – epidemiologie: teste pentru HIV – 140 gravide, 177  persoane la risc – număr pozitivi depistați – 0.

Tot conform datelor Direcției de Sănătate Publică Teleorman, reiese faptul că în spitale nu au fost raportate focare de infecții asociate activității medicale. De asemenea, s-a realizat supravegherea epidemiologică pentru pandemia COVID 19. Pacienții pozitivi la testul RT PCR și cei cu test antigen efectuat la laboratoarele autorizate și introduși în platforma Corona Forms sunt alocați zilnic de către asistenții care sunt desemnați pentru această activitate.

Prin Laboratorul de diagnostic și investigare s-au recoltat 432 probe. Totodată, a mai realizat următoarele acțiuni: colectarea și înregistrarea datelor privind modul de gestionare a deșeurilor provenite din  activități medicale din teritoriu -10 unități sanitare și a datelor privind numărul de cazuri de intoxicații – 6 unități sanitare. De asemenea, s-a realizat monitorizarea indicatorilor specifici PN II privind protejarea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc în relație cu mediul – 97 acțiuni  și s-a efectuat controlul și îndrumarea în vederea obținerii notificării de certificare a conformității – 1 acțiune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.