Social

DSP Teleorman a declanşat campania de supraveghere epidemiologică în zonele inundate

vaccin-În localităţile afectate vor fi iniţiate campanii speciale de vaccinare

DSP Teleorman a declanşat o campanie de supraveghere epidemiologică a populaţiei din localităţile afectate de inundaţiile din ultimele zile, pentru prevenirea apariţiei îmbolnăvirilor. Astfel, în localităţile afectate de inundaţii vor fi iniţiate campanii speciale de vaccinare, copiii cu vârste cuprinse între un an şi 14 ani vor fi vaccinaţi contra hepatitei de tip A, iar persoanele cu vârste de peste 24 de ani, vor fi vaccinate împotriva tetanosului.

DSP Teleorman a solicitat medicilor de familie din zonele afectate, raportarea imediată a unor boli precum – boli diareice nespecifice, holeră, febră tifoidă, tetanos, hepatită acută virală de tip A, dizenterie, boli cu transmitere aerogenă (tuberculoză, rujeolă, rubeolă, oreion, varicelă). De menţionat că, până în prezent, nu s-au înregistrat evenimente epidemiologice deosebite.

O altă activitate a DSP Teleorman, derulată în această perioadă este supravegherea calităţii apei de băut prin măsuri de dezinfecţie şi analiza probelor de apă recoltate, de către laboratoratorul instituţiei, dar şi asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate, de către medicii de familie.

De asemenea, în paralel, are loc o campanie de informare a populaţiei cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor, şi anume, consumul de apa îmbuteliată sau fiartă şi răcită, păstrarea igienei individuale şi a condiţiilor igienice de preparare, depozitare şi consum a alimentelor, evitarea automedicaţiei în situaţia apariţiei unor simptome de boala diareică sau alte boli şi prezentarea imediată pentru consult la medicul de familie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.