Social

DSP Teleorman: 48 de cazuri de gripă și 165 de pacienți internați cu pneumonii și infecții respiratorii acute

În județul Teleorman, în săptămâna 10-16 februarie, numărul de îmbolnăviri prin infecții respiratorii a avut un trend descrescător, a evoluat cu intensitate medie, cu  răspândire în tot județul. Au fost raportate de furnizorii de servicii medicale, respectiv medici de familie și spitale, 1.681 de consultații pentru infecții respiratorii acute, dintre care 89 de cazuri au fost internate, transmite DSP Teleorman.

Pe categorii de vârstă, au fost raportate 141 de cazuri consultate pentru copii mai mici de un an, dintre care 31 au fost internate, în timp ce la copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani au fost 228 de cazuri consultate din care 15 au fost internate. De asemenea, pentru copii și adolescenți cu vârste între 5 și 14 ani au fost 763 de cazuri consultate din care 25 au fost internate. Alte 386 de cazuri consultate ce s-au soldat cu 13 internări au fost în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 49 ani, în timp ce pentru grupa de vârstă cuprinsă între 50-64 ani au fost raporate 88 de cazuri consultate, iar pentru bătrânii de peste 65 de ani au fost raportate 75 de cazuri consultate din care 5 au fost internate.

În ceea ce privește cazurile de pneumonie, medicii au acordat 294 de consulații în perioada menționată, dintre acestea 76 au fost cazuri internate, cele mai multe pentru categoria de vârstă 5-14 ani (63 de cazuri consultate din care 15 au fost internate).

DSP Teleorman mai informează că au fost diagnosticate de medicii de familie 48 de cazuri de gripa clinică, dintre care cinci au fost cazuri internate în spital.

Pe categorii de vârstă, potrivit DSP Teleorman, cei mai afectați de gripă au fost copiii cu vârste între 5 și 14 ani, unde au fost înregistrate 33 de cazuri, dintre care trei internate.

La nivelul județului Teleorman, până pe data de 20 februarie au fost vaccinate antigripal 36.886 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.