Social

DSP a cerut 30.000 doze de vaccin antigripal. În teritoriu au ajuns puţin peste 4.300 de doze

vaccinPentru campania de vaccinare antigripală din sezonul rece 2015-2016, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, în urma catagrafierii, a solicitat Ministerului Sănătăţii un necesar de 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea teleormănenilor în sezonul rece 2015-2016.

În data de 15 octombrie 2015 a demarat campania de vaccinare antigripală la nivelul judeţului. Pentru început, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman a primit un număr de 4.340 de doze de vaccin gripal sezonier pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc pentru sezonul 2015-2016 din cele 30.000 de doze solicitate şi nu se ştie când va mai veni o nouă tranşă de doze de vaccin antigripal şi dacă va mai exista o altă tranşă, asta deoarece anii anteriori, din cele 60.000 de doze soliciate au ajuns în Teleorman doar câteva mii.

Categorii de persoane vizate de campanie

Ca în fiecare an, şi de această dată, au prioritate la vaccinare persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar. Vaccinarea antigripală nu este obligatorie, ea făcându-se doar la cerere. Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Conform recomandărilor medicale, imunizarea populaţiei trebuie să fie făcută în perioada preepidemică, respectiv în lunile octombrie – decembrie. De asemenea, trebuie precizat că vaccinul nu este recomandat persoanelor cu hipersensibilitate la substanţele active, la oricare dintre excipienţi, la ou, la reziduuri din ou şi la proteine de găină. Durata imunităţii postvaccinare la tulpini similare sau strâns înrudite cu tulpinile vaccinului oscilează, dar este de obicei între 6 şi 12 luni. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.