Eveniment

Drumarii, pregătiți cu utilaje și antiderapante pentru a interveni imediat ce va începe să ningă

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru Teleorman o avertizare Cod Portocaliu pentru intervalul 05/06 ianuarie și în cursul zilei de vineri (6 ianuarie), potrivit căreia temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada. În paralel cu această avertizare, până vineri serara, Teleormanul se află și sub Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ.

În aceste condiții, administratorii de drumuri naționale și județene, trebuie să aibă asigurate stocurile de antiderapant și de combustibil pentru utilajele de intervenție. În momentul de față, la nivelul județului sunt 72 de utilaje pregătite să intervină, iar materialele antiderapante aflate în stoc pentru intervenție sunt de peste 3.600 tone de sare și 280 tone de nisip.

Pe drumurile din județ, se va acționa cu material antiderapant imediat ce vor începe lapovița și ninsoarea, iar pe perioada viscolului se va acționa în special cu utilaje cu lamă și autofreze. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.