Eveniment

DREPT LA REPLICĂ

Către ziarul Teleormanul

În atenția redactorului șef

Referitor la articolul „ La Roșiorii de Vede, chiar dacă investițiile reprezintă 40% din buget, consilierii PNL au votat împotrivă fără nicio explicație” , publicat în data de 21.02.2020, în care se precizează numele meu ca inițiator al unui amendament la proiectul de buget, din interese personale, situație prezentată sumar și tendențios în articol și care aduce prejudicii de imagine consilierilor PNL și mie personal, în baza dreptului la replică vă rog să publicați în ediția viitoare a ziarului și pe pagina proprie de internet următoarele precizări.

În luna februarie 2019 am fost numit prin dispoziția primarului municipiului Roșiorii de Vede președinte al comisiei de verificare a modului în care au fost repartizate costurile aferente consumului de energie termică la blocul S5, în urma sesizărilor repetate ale chiriașilor pentru sumele exorbitante facturate unor familii în favoarea altora care aveau sume mult mai mici, chiar aproape de zero.

În urma verificărilor efectuate s-au constatat mai multe nereguli, una dintre ele și cea mai importantă fiind gigacalorimetre blocate de mai mult timp, fapt ce a dus la repartizarea costurilor pentru întreaga energie termica consumată doar către apartamentele ale caror aparate de măsură erau funcționale.

S-au propus măsuri de remediere, însa nu s-a făcut nimic pâna în luna octombrie 2019. Tot prin dispoziția primarului, nr. 752/28.10.2019 se formează o altă comisie unde sunt numit din nou președinte și care urma să verifice decadal funcționarea gigacalorimetrelor individuale pentru a preîntâmpina blocarea acestora și cacului eronat al consumurilor.

Constatând din nou nereguli și blocări repetate, în urma discuțiilor avute cu primarul municipiului Roșiorii de Vede, Valerică Cîrciumaru, am convenit că soluția la aceste probleme ar fi acordarea dreptului locatarilor de a-și monta centrale de apartament. Acest lucru presupune modificarea coloanei de alimentare cu gaz pentru a instala al doilea foc în apartamente.

Înainte de ședinta de consiliu local din data de 19.02.2020 am stabilit cu domnul primar să mă consult cu șeful districtului de distribuție al gazului, GDR  Roșiorii de Vede, cu privire la costurile estimative ale acestei lucrări. Acesta a fost motivul pentru care am propus amendamentul, să rezolvam o situație ce trenează de atâta timp și afectează cele 16 familii care locuiesc în blocul S5,  nu pentru că fiica mea locuiește provizoriu în acel bloc, în calitate de chirias ca toți ceilalti, cu aceleași drepturi și obligații.

În ceea ce privește faptul că am votat împotriva proiectului de buget acest lucru se datorează unor prevederi bugetare nerealiste înscrise la mai multe capitole din bugetul local pe anul 2020.

Profesionist și corect era ca înainte de a publica informații despre ședința consiliului local și votul pentru proiectul de buget să aflați și poziția consilierilor PNL.

Doru Ciofalcă

Consilier local PNL

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.