Politic

Dreapta se unifică, stânga se diversifică?

După ce, imediat după pierderea alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, deputatul Sebastian Ghiţă şi-a dat demisia din PSD şi a anunţat că intenţionează să formeze un nou partid de stânga care să nu fie acuzat de comunism, apar zvonuri legate de apariţia unei noi formaţiuni de stânga în jurul senatorului Mircea Geoană, proaspăt exclus din PSD. Astfel, parlamentari PSD declară, sub protecţia anonimatului, că aproximativ 50 de senatori şi deputaţi social-democraţi se pregătesc să părăsească partidul pentru a trece în tabăra Geoană.

Referitor la subiect, senatorul PSD Timotei Stuparu a declarat: „Acestea sunt frământări în partid. Că va face un nou partid a mai spus şi Sebastian Ghiţă. Vom afla cum stau lucrurile la congres. Dar, cunoscându-l pe Mircea Geoană, şi ca preşedinte de partid şi ca prezidenţiabil, cred că nu va fi urmat de nimeni din partid. Şi, din discuţiile pe care le avem în grupul parlamentar din Senat, nimeni nu-i acordă încredere şi nimeni nu şi-a manifestat intenţia de a-l urma”.

În ce-l priveşte pe deputatul PSD Valentin Boboc, acesta nu infirmă zvonurile formării unui noi partid politic. Despre subiect, deputatul social-democrat a declarat: „E posibil, nu există pădure fără uscături. Dar nu e cazul meu, eu nu fac parte dintre parlamentarii care vor să plece din PSD. Parlamentarii teleormăneni rămân alături de Victor Ponta şi de Liviu Dragnea. În ce-l priveşte pe Mircea Geoană, nu cred că este pregătit pentru funcţia de preşedinte al unui posibil viitor partid. Cred că ar trebui să se mulţumească cu funcţia de senator, obţinută cu sprijinul PSD”. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. observator

    „Dragostea mea Mihaela” este chiar bolnav de putere? El nu se uita putin in urma sa vada ca nu a mai castigat nimic in incercarile sale de a mai fi cineva? Exista un proverb care spune,ca nemultumitului i se ia si ce are,in conditiile in care nu poate fi exonerat de pecetea de communist cum se doreste a fi partidul lui Ghita!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.