Eveniment

Drăgușin și PSD încalcă legea

Pentru Victor Drăgușin și PSD, prevederile legale ori sunt opționale ori au ajuns la un nivel atât de mare de disperare încât sunt dispuși să calce în picioare orice, doar pentru a se agăța de putere. La doar câteva zile de alegeri, toate geamurile unui fost sediu de campanie al pesediștilor, situat pe centrul pietonal (partea în care au grăbit lucrările special pentru a găsi actualul primar câteva unghiuri bune de fotografiat) au fost, pur și simplu, acoperite cu materiale de propagandă electorală. Că legea e făcută doar pentru unii, în percepția lor, este un fapt binecunoscut. Dar după ce au împânzit cu afișe (conforme cu legea, ce-i drept – adică în format puțin mai mare de A3) mai toate spațiile comerciale, închise sau nu, vitrinele frigorifice și orice li se mai părea bun de lipit un afiș, acum “scot ochii trecătorilor” cu afișe enorme, pe care ar fi fost invidios chiar și Ceaușescu. Un Drăgușin de dimensiuni pantagruelice face îndemnuri electorale și le spune alexăndrenilor ce trebuie să voteze și se laudă cu mărețele realizări din orice colțișor al spațiului respectiv.

Mărimea uriașă a acestor materiale de propagandă, de inspirație comunisto-bolșevică, încalcă flagrant legea, depășindu-le de câteva ori pe cele legale.

“În campania electorală, partidele politice, alianțele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele electorale și candidații independenți pot achiziționa și utiliza numai  următoarele tipuri de materiale de propagandă electorală:

a) afișe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură;

b) afișe electorale prin care se convoacă o reuniune electorală care vor avea 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură și vor fi amplasate în locurile speciale pentru afișaj…”, se arată în legilslația electorală.

Suntem convinși că amenda pentru încălcarea acestor prevederi este o nimica toată pentru pesediști, însă problema de principiu rămâne. Este legea aceeași pentru toți sau nu? Pentru actualul primar, probabil că nu mai contează încă o încălcare a legii, doar se știe cât de laxe sunt convingerile acestuia în domeniu; doar el declara, în urmă cu câțiva ani, unei televiziuni olandeze: “Corupția nu poate să dispară! Cât timp vor circula bani pe pământul ăsta, va fi corupție!”…

Comments are closed.