Eveniment

Dovleci gigant, în Piaţa din Alexandria

Castraveţi gigant, roşii cu dimensiuni peste limitele normale şi chiar dovleci care depăşesc zeci de kilograme, asta cultivă unii agricultorii români, dar rar ne-a fost dat ca prin pieţele teleormănene să întâlnim aşa produse. Ei bine, marţi, în Piaţa Centrală din Alexandria, un agricultor din judeţul Olt, din comuna Tia Mare, printre legumele de sezon pe care le comercializa alături de ceilalţi pieţari în Alexandria vindea şi dovleci. Dar nu orice dovleci, ci dovleci cu dimensiuni nemaintâlnite de alexăndreni şi imediat ce produsul a fost expus spre vânzare a devenit rapid vedeta pieţei.

Nea Ionel Raicu, producătorul oltean, a precizat că acesta, care cântărea în jur de 45 de kilograme, nu era printre cei mai mari, în curtea sa crescând şi alte exempare aproape duble, pe care le-a vândut în Banat. Mai exact, a vândut un exemplar de circa 80 de kilograme, căci dovlecii nu erau cu titlu de prezentare, ci erau destinaţi vânzării, preţul unui exemplar fiind în funcţie de greutate, deoarece producătorul îi vindea la kilogram, cu 2 lei pe kg. De asemenea, producătorul a precizat că nu a fost o întâmplare apariţia bostanilor la aceste dimensiuni, aceştia cresc din seminţe speciale pentru asemenea culturi.

Vestea dovlecilor gigant s-a răspândit cu repeziciune prin piaţă şi multe persoane s-au arătat interesate de ciudata marfă, însă prea puţine s-au arătat interesate să-l cumpere deoarece era foarte mare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.