Sport

Două transferuri făcute de Baschet CS Teleorman – Alaiba şi Chelariu au venit la Alexandria

beatrice alaibaÎn ultima perioadă, cluburile din prima ligă naţională de baschet feminin au devenit tot mai active pe piaţa transferurilor, fiecare cătund să-şi consolideze lotul pentru sezonul următor. În acest sens, mutările de sportive s-au înteţit, atât din punct de vedere al transferurilor din ţară, cât şi dinspre exterior; totuşi se remarcă faptul că, spre deosebire de anii trecuţi, nu sunt înregistrate prea multe veniri de jucătoare din străinătate şi mai ales din Statele Unite.

În privinţa echipei Baschet CS Teleorman Alexandria, aceasta este destul de activă pe piaţa transferurilor, cel puţin până la acest moment. Pe lângă sportivele care au plecat de la Alexandria la sfârşitul sezonului precedent – Shanita Arnold, Morgan Stroman, Rachel Coffey, Adrienne Webb, Stefka Miteva – în ultimele zile încă o sportivă şi-a arătat intenţia să plece şi în cele din urmă a părăsit echipa; este vorba de Anca Şipoş, componenta lotului naţional de senioare, care s-a transferat la Phoenix Galaţi.

Din punct de vedere al achiziţiilor, clubul din Alexandria a reuşit, deocamdată, două transferuri, tot din ţară; este vorba de sportivele Beatrice Alaiba (ex-Phoenix Galaţi), care vine să completeze postul de extremă, şi Mihaela Chelariu (ex-Nova Vita Târgu Mureş), sportivă care evoluează pe postul de pivot. Prin cele două achiziţii, clubul din Alexandria îşi îmbunătăţeşte şi media de vârstă în echipă, care se menţine mult sub media campionatului, deoarece jucătoarele venite în această vară sunt de 24 (Beatrice Alaiba), respectiv 22 de ani (Mihaela Chelariu). Cele două transferuri au fost confirmate de conducerea clubului Baschet Teleorman Alexandria, directorul executiv al acestuia, Călin Voicu, punctând faptul că seria de transferuri nu se va opri aici.

Mai mult, din surse neoficiale am reuşit să aflăm faptul că în ultima perioadă clubul din Alexandria se află în negocieri cu trei sportive străine, două din acestea fiind tot din Statele Unite, iar una din acestea se pare că este (din nou) Shanita Arnold, fundaţul-coordonator al echipei în ultimele două sezoane, cea care s-a familiarizat deja cupublicul din Alexandria.

Noul sezon al Ligii naţionale de baschet feminin va debuta la sfârşitul lunii septembrie, când sunt programate jocurile din faza optimilor de finală ale Cupei României. Începerea pregătirilor pentru Baschet CS Teleorman Alexandria este stabilită pentru jumătatea lunii augist a.c.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.