Monica DUMITRESCU
Şcoala Gimnazială “Zaharia Stancu” Roşiorii de Vede şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Videle s-au alăturat proiectului “Zâmbete la plic” derulat de Asociaţia DeVision, cu scopul de a aduce un zâmbet pe faţa românilor.
În cadrul acestui proiect, cadrele didactice şi elevii de la cele două unităţi de învăţământ, coordonaţi de prof. Rădiţa Bucică, respectiv prof. Monica Iorga, au redactat mesaje pozitive pe care le vor împărţi în comunitate în data de 20 martie 2016 cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii. Elevii şi profesorii s-au alăturat proiectului pentru că ei cred că nu zâmbim suficient şi vor să le arate oamenilor cât de important este să zâmbeşti chiar şi atunci când ai probleme.
Proiectul iniţiat de Asociaţia DeVision se află la a treia ediţie. Dacă în anii trecuţi, voluntarii Asociaţiei au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului) sau au pus mesaje în filialele Bibliotecii Metropolitane, anul acesta s-au alăturat proiectului şi 17 şcoli din Bucureşti, Sibiu, Buzău, Craiova, Mizil, Reşiţa, Târgovişte, Pucioasa, Paşcani, Iaşi, Bacău, Videle, Moldova Veche, Paşcani, Roşiorii de Vede, Lereşti (Argeş). Astfel, peste 200 de elevi şi 70 cadre didactice au scris aproximativ 10.000 de mesaje pe care le vor împărţi în oraşele lor, în data de 20 martie 2016, cu ocazia Zilei Fericirii, pentru a le aduce un zâmbet pe chip tuturor celor care vor primi aceste gânduri bune sub forma unor “zâmbete la plic”.
“Statisticile spun că un copil zâmbeşte de 400 de ori pe zi, în timp ce un adult doar de 20 de ori. Prin această acţiune, Asociaţia DeVision şi şcolile implicate vor să îi înveţe pe copii şi tineri că zâmbetul este absolut necesar pentru reuşita în viaţă şi depăşirea dificultăţilor. De asemenea, zâmbetul aduce o mulţime de beneficii, de la reducerea stresului şi îmbunătăţirea funcţionării inimii, la înlăturarea depresiei sau a stărilor anxioase. Pe de altă parte, scrisul de mână îmbunătăţeşte memoria, cultivă răbdarea şi este o metodă mai personală de comunicare”, au declarat iniţiatorii proiectului.