Sport

Două recorduri naţionale şi şase medalii pentru CST Alexandria!

Una din cele mai bune prezenţe la Campionatele naţionale de tir din ultimii ani pentru clubul CST Alexandria a avut loc zilele trecute, când s-au desfăşurat competiţiile pentru juniori I şi seniori. Clubul alexăndrean, prin sportivii pregătiţi de antrenorul Emanuel Panduru, a reuşit rezultate de excepţie, în urma cărora a reuşit să obţină şase medalii naţionale (din care trei de aur) şi două recorduri naţionale!

Una din cele mai spectaculoase rezultate este titlul naţional reuşit de alexăndreanca Roxana Manole în proba de skeet, senioare, care a învins la mare luptă pe Lucia Mihalache, fostă participantă la Jocurile Olimpice de la Londra! Victoria alexăndrencei de 22 de ani s-a decis în baraj, după ce scorul fusese egal 82 la 82, în urma finalei propriu-zise.

O altă sportivă care s-a remarcat în mod deosebit este Carla Pantelie, sportivă care a reuşit să stabilească două recorduri naţionale: record pentru proba de skeet la categoria ei de vârstă, junioare II, cu 85 de puncte, însă şi record la junioare I, cu acelaşi rezultat! Tot Carla Pantelie a fost protagonista a încă trei performanţe, fiind considerată una din sportivele de perspectivă în tirul naţional, nu doar cel teleormănean.

Despre seria de rezultate deosebite reuşite de sportivele de la CST Alexandria a fost completată de încă două trăgătoare, Larisa Pantelie şi Cristina Sima, iar prezenţa din acest an a fost considerată cea mai importantă pentru alexăndrence. Antrenorul sportivelor, Emanuel Panduru, a precizat, referitor la rezultatele de la aceste campionate naţionale: “Pentru noi a fost o prezenţă meritorie, am reuşit să obţinem şase medalii, însă cele mai importante rezultate sunt recordurile naţionale, de la junioare 1 şi 2.  Cred că ne putem mândri cu aceste performanţe, iar medalia de aur obţinută de Roxana în faţa unei sportive care a participat la Jocurile Olimpice spune multe!”.

Rezultatele sportivelor de la CST Alexandria la Campionatele naţionale din ultimele zilei au fost:

* Campionatele naţionale de juniori I (8/9 septembrie a.c), talere skeet:

– Carla Pantelie (n. 1996), locul 1 (medalie de aur) şi record naţional la juniori I (85 puncte) şi record naţional la junioare II;

– Larisa Pantelie, locul 2 (medalie de argint);

– echipa CST Alexandria (în formula Carla Pantelie, Larisa Pantelie, Cristina Sima), locul 1 (medalie de aur);

* Campionatele naţionale de seniori (11/12 septembrie a.c.)

– Roxana Manole, locul 1 (medalie de aur) cu punctajul 82 talere;

– Carla Pantelie, locul 3 (medalie de bronz);

– echipa CST Alexandria (în formula Roxana Manole, Carla Pantelie, Larisa Pantelie), locul 2 (medalie de argint).

Pentru secţia de talere a CST Alexandria urmează un nou Campionat naţional, de această dată pentru categoria juniorilor II, programat în perioada 27/28 septembrie a.c., la care vor participa Carla Pantelie, Larisa Pantelie şi Cristina Sima, toate fiind favorite la clasarea pe podium.

 

Lucia Mihalache, devansată de Roxana Manole

Reprezentanta României la Olimpiada de la Londra în concursul de talere a fost Lucia Mihalache, multiplă campioaană naţională. Aceasta a ratat prezenţa în finala probei de skeet la câteva talere distanţă de primele şase locuri ale concursului olimpice. Acum, la Naţionalele României de senioare, Mihalache a fost depăşită de alexăndreanca Roxana Manole (22 ani), care se poate mândri cu performanţa de a fi câştigat în faţa unei sportive mult  mai experimentate. Manole este considerată o posibilă participantă la următoarea Olimpiadă, iar evoluţiile ei din ultima perioadă au schimbat inclusiv imaginea talerelor din România.

Bogdan Pană

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.