Eveniment

Două persoane s-au înecat, într-o singură zi, în judeţul Teleorman

pompieriÎn cursul zilei de luni, 20 iulie a.c., pompierii militari teleormăneni au fost solicitaţi pentru a desfăşura operaţiuni de căutare-salvare a două persoane posibil înecate, un minor, în vârstă de 14 ani, dispărut în apele râului Vedea, pe raza municipiului Roşiorii de Vede şi un adult, în vârstă de 46 de ani, în balta de pe raza localităţii Moşteni.

 

Roşiorii de Vede

La primul eveniment, anunţat pe numărul unic de urgenţă 112, la ora 17.28, au intervenit pompierii militari roşioreni, cu două echipaje formate din 8 subofiţeri şi un ofiţer, cu un camion şi barca de salvare, precum şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Teleorman.

Din relatările celui cu care a fost la scăldat minorul, acesta dispăruse în apele râului Vedea după ce făcuse o săritură acrobatică în apă. În acea zonă, râul atinge adâncimi considerabile, conoscute şi de către localnici, de peste 3-4 metri. În sprijinul pompierilor, un cetăţean a adus şi un sonar, în vederea efectuări căutărilor, însă din cauza diferitelor materiale aflate sub apă, acestea nu au avut rezultate.

Misiunea de căutare-salvare a fost sistată azi-noapte la ora 22.00, ca urmare a vizibilităţii reduse, aceasta fiind reluată astăzi de dimineaţă la ora 05.00. Totodată, pentru continuarea căutărilor, încă de ieri se solicitase sprijinul echipei de scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, care urmau să sosească în intervalul orar 07.00 – 08.00.

Din păcate, trupul neînsufleţit al minorul, Marius S., de 14 ani, a fost găsit de pompierii militari roşioreni în această dimineaţă, în jurul orei 05.05, acesta fiind scos la mal cu ajutorul bărcii de salvare.

 

Moşteni

          Al doilea caz, în care a fost vorba de o persoană posibil înecată, a fost anunţat în cursul zilei de luni, pe numărul unic de urgenţă 112, la ora 20.59, de Aurel S., care a precizat că a fost cu victima la scăldat în jurul orei 19.00. Deoarece nu a avut niciun telefon mobil la îndemână, acesta a trebuit să se întoarcă în localitatea Moşteni pentru a anunţa autorităţile.

La faţa locului s-au deplasat rapid două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Videle, formate din 8 subofiţeri, cu o ambulanţă SMURD şi un camion cu barca de salvare, demarând imediat misiunea de căutare-salvare a persoanei dispărute în apă.

Din precizările cetăţeanului care a anunţat evenimentul, a reieşit faptul persoana dispărută este un bărbat, Vasile P., de 46 de ani, din localitatea Moşteni.

În aproximativ 40 de minute, pompierii militari au reuşit să găsească sub apă persoana dispărută, aceasta fiind adusă la mal în cel mai scurt timp posibil.

Echipajul SAJ Videle, după efectuarea manevrelor de resuscitare, a fost nevoit să declare decsul victimei.

Menţionăm că între cele două misiuni de căutare-salvare efectuate de pompierii militari au fost condiţii diferite, fiind vorba de o apă curgătoare şi o baltă, adâncimile variate, respectiv 3-4 metri la r. Vedea şi 1,5 metri la balta de pe raza localităţii Moşteni, materialele aflate sub apă, ş.a.m.d.

Ambele cazuri au fost preluate de către poliţie pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii acestor evenimente nefericite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.